Nejste přihlášen/a.
Prosím, potřebuji zjistit, zda existuje pro domácnost spínač a vypínač vody ve sprše dle naprogramování. Jak se to jmenuje, a kde to lze koupit. Nemohu se domluvit s puberťáky, kteří lejí vodu ve velkém do kanálu... děkuji za rady předem
Já sice nevím, jak si to přesně představujete..
Ale v podstatě podobná zařízení existují..pro komerční účely.
Velmi ale pochybuji, že by si něco podobného chtěl někdo dát do koupelny.
Samozřejmě by se něco podbného dalo vyřešit i instalací elektroventilu a vodoměru s impulsním výstupem..a potom to kombinovat s regulační jednotkou.
Předposlední možnost by mohla být instalace časově ovládané armatury s omezenou dobou výtoku (tlačný ventil).
A poslední možnost (respektive PRVNÍ) je dát těm puberťákům přes hu**.
Ale však píšu že je to řešitelné.
Ale ne tak jednoduše jak si představujete.
už jsem zkoušela kde co, ale musím si šetřit nervy. Raději bych něco vymyslela a koupila, ale nevím, kde a jak na to ...
Viděl jsem na sprchové hlavici takovýhle ventil (akorát byl přímý). Voda teče jen dokud se ventil drží.
a co řešit příčinu a ne až důsledek? Baví je studená nebo teplá voda? Studená voda = omezení průtoku, to poptáváte.
Baví je teplá voda? Co snížit teplotu vody, která jde z kotle? Pokud máte bojler je to neřešitelné, ale pokud ohříváte plynem stačí ubrat teplotu na 40°C popř jít ještě níže. Jednak už se nebude domíchávat studenou, takže proud bude nižší a navíc většinou se ve sprše kocháme teplou až horkou (a horká je nejdražší).
Myslím, že by na to šel udělat výzkum, o kolik klesne spotřeba vody s klesající teplotou o 5°C. Určitě se všichni shodneme, že pokud někde neteče zrovna příjemně teplá voda jsme osprchovaní daleko rychleji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.