Nejste přihlášen/a.
Prosím, potřebuji zjistit, zda existuje pro domácnost spínač a vypínač vody ve sprše dle naprogramování. Jak se to jmenuje, a kde to lze koupit. Nemohu se domluvit s puberťáky, kteří lejí vodu ve velkém do kanálu... děkuji za rady předem
0x
Já sice nevím, jak si to přesně představujete..
Ale v podstatě podobná zařízení existují..pro komerční účely.
Velmi ale pochybuji, že by si něco podobného chtěl někdo dát do koupelny.
Samozřejmě by se něco podbného dalo vyřešit i instalací elektroventilu a vodoměru s impulsním výstupem..a potom to kombinovat s regulační jednotkou.
Předposlední možnost by mohla být instalace časově ovládané armatury s omezenou dobou výtoku (tlačný ventil).
A poslední možnost (respektive PRVNÍ) je dát těm puberťákům přes hu**.
doplněno 08.11.17 13:32:
Ale však píšu že je to řešitelné.
Ale ne tak jednoduše jak si představujete.
doplněno 08.11.17 13:36:
už jsem zkoušela kde co, ale musím si šetřit nervy. Raději bych něco vymyslela a koupila, ale nevím, kde a jak na to ...
0x
Viděl jsem na sprchové hlavici takovýhle ventil (akorát byl přímý). Voda teče jen dokud se ventil drží.
0x
Co se týče samotné sprchy, lze pro zmenšení průtoku vložit mezi hadici a baterii vyrobený těsnící kroužek s malým otvorem, takto se ušetří cca 50% průtoku sprchy zcela bez investic.
0x
a co řešit příčinu a ne až důsledek? Baví je studená nebo teplá voda? Studená voda = omezení průtoku, to poptáváte.
Baví je teplá voda? Co snížit teplotu vody, která jde z kotle? Pokud máte bojler je to neřešitelné, ale pokud ohříváte plynem stačí ubrat teplotu na 40°C popř jít ještě níže. Jednak už se nebude domíchávat studenou, takže proud bude nižší a navíc většinou se ve sprše kocháme teplou až horkou (a horká je nejdražší).
Myslím, že by na to šel udělat výzkum, o kolik klesne spotřeba vody s klesající teplotou o 5°C.
Určitě se všichni shodneme, že pokud někde neteče zrovna příjemně teplá voda jsme osprchovaní daleko rychleji. ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.