Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava - prasklina omietka v mieste panelu?

Od: stanley* odpovědí: 1 změna:

Dobrý deň,

tímto by som chcel osloviť kutilov. Ako je najlepšie opraviť - prasklinu v omietke v mieste kde sa stretávajú paneli aby do budúcna nevznikala? Tmel, sieťka, lepidlo? Alebo tmel + nová vrstva omietky? Pred tím ešte penetrácia. Na záver samozrejme ešte pôjde nejaký ten ozdobný štuk.

Podobný problém ma samozrejme bude čakať aj na stenách. Takže tipy , rady ocením. Ďakujem : )

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Já jsem prováděl rekonstrukce tak,že jsem vyškrabal spáru,vtlačil dovnitř akryl tmel a nakonec finální stěrkou uhladil do roviny.Obvykle jsou panely i výškově posunuté.Nejlepší je zakrytí panelů dekoračními panely z polystyrenu.Spáry v koutech u stropu dokonale zakryjí krycí okrasné lišty.Protože se leckde vyskytují i dřevotřískové příčky,a rovinnost stěn je pochybná,použil jsem flexilepidlo a širokým hladítkem srovnal stěny do ztracena.Po zatvrdnuti,protože se lepidlo smršťuje,dorovnávám stěnu finální stěrkou.Ta se jen lehce přebrousí a stěna je jako ze sádrokartonu.Ovšem lépe je použít tapetu,pro opatrné je ideální povrch tapeta PESTRUKTA ,která vyvolá dojem hrubšího,nebo jemnějšího štuku.Po vymalování je stěna dokonalá a praskliny nevznikají.Nebojte se tapet!

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]