Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo poradí postup rekonstrukce RD

Od: stavitelamater odpovědí: 8 změna:

Chci zrekonstruovat starý RD. Chci podřezat a obnovit izolaci domu, zrušit žumpu a instalovat čističku a vyměnit vodovodní i elektroinstalaci, zavést ústřední topení (nyní je pouze lokální), vyměnit podlahy, dveře a okna. Protože to nechci všechno zadat jedné firmě (něco si udělám sám, na něco si najmu řemeslníky), potřebuji poradit, v jakém sledu by měly práce postupovat (co udělat jako první, druhé, třetí...), abych nevhodným postupem případně nezničil již to, co jsem zrekonstruoval. Poradí někdo?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

pane, dovolte mi smeknout před Vámi, protože jste se rozhodl opravit domek vlasními silami.

Stanovit postup je na několik stránek textu, ale musí se objekt řádně prohlédnout.

Začal bych podřezáním a opravou střechy...

aby jste měl kde odpočinout, najíst se, uklidit nářadí před zloději.

Jestliže jste laik, doporučuji pozvat stavebního technika, vypracovat projekt, umístění příček, oken atd.

Pak je rozhodování podle Vaší peněženky.

koukněte na cukrar.rajce.idnes.cz/... a pak se ptejte

technikjirik*
hodnocení

0x

Pan Milan to shrnul, takže abych se trošku exhiboval i když už zbytečně, jen dodám, že se začíná vždy tím, že se barák odizoluje a zakryje se střechou. Následují instalace elektro voda a topení. Dále jsou na řadě okna vnitřní příčky, omítky, podlahy a malby. Souběžně s instalacemi pak venkovní práce - čistička, a terénní úpravy...

kdybyste byl někde s ústeckého kraje, měl bych pro vás návrh a nabídku. V případě zájmu mi písněte na vnitřní poštu.

hodnocení

0x

Myslim,že by Vám nejlépeporadilodbornýpracovník resp.technik přímo na místě. Přes internet je to jakopřes koleno . . . .jen můj názor. Hledal bych např. v síti lidí čiinných jako dozor staveb, a domluvil si nezávaznou konzultaci na stavbě, pokud je to možné. . . ..

jabraka*
hodnocení

0x

Milý staviteli,,amatére.Držím palce,protože toto jsem zažil jak se synem,tak s dcerou,a teď s vnučkou začínám.

Syn se po počátečním dloubání a drobném zedničení rozhodl udělat radikální řez a barák zboural a postavil znovu.Když jsem videl,co se bouralo,i když jsem byl nejprve proti,nakonec jsem mu dal zapravdu.Pak se postavila hrubá moderní stavba za půl roku a ten starý barák,s kterým by byly neustálé problémy,bychom lepili dva až tři roky.Takže velmi záleží na rozmyslu akce.

Dcera dům přestavuje a opravuje už sedm let.Obydlelo se podkroví a spodek se pomalu řeší za pochodu.Bydlí se na staveništi.

Nevejde se tam schodiště,do patra se leze po točitých schodech se strachem,kdy si některé dítě zlomí nohy,nebo páteř.

Takže mnoho zdaru a štěstí.

K té počáteční aktivitě bych ještě připomenul zdroj vody a energie.

JABRAKA

JABRAKA

ladislavtikal*
hodnocení

0x

udelat si si svepomoci jednu mistnost a cisto aby ste se mohl kde najist a mel sve plany a ohrat se ale urcite zaklad stavby je strecha aby vam tam neprselo pak muzete osekat omitky vysekat slice na elektriku a vodu ,odpady vyvozit bordel z podlahy at to mate pri jednom a doporucuju okna nechat az skoro na konec by ste se nenervoval aby nahodou nebyla poskrabana a tak i z dverma pak natahnout odpady do podlahy pak vodu a elektriku udelat izolace na podlahy vybetonovat aby ste mohl po necem jezdit az budete nahazovat mistnosti a potom pred stukem bych to videl na jina okna a dvere pochopitelne kde by se neco prizdivalo tak to vyzdit pred nahozenim ale poto co budou udelany podlahy

stavitelamater
hodnocení

Děkuji všem za odpověď. Dům není v tak katastrofickém stavu, jak jsem si myslel. Ještě na začátku roku byl trvale obydlen a je zařízen k bydlení. Navíc mne nehoní čas - bydlím v družstevním bytě, a to cca 4 km od dotyčného domu, který jsem zdědil. Ale je to starý dům s lokálním topením, asi již zcela nefunkční izolací. Pokud bych se tam chtěl nastěhovat, tak by podmínky bydlení musely být přinejmenším srovnatelné se současnou úrovní. Takže to chce obnovit vodorovnou a svislou izolaci, zrušit starou žumpu a instalovat podle mne asi nejlépe čističku, protože tam není možnost napojit se na městskou kanalizaci, vyměnit podlahy a protože by jsem chtěl změnit dispozice místností (např koupelnu a kuchyň v jiných místnostech, než jsou doposud), předpokládám i novou vodo a elektro instalaci, výměnu dveří, omítek a oken. Střecha je naštěstí v pořádku. Pozval jsem si odborníka na posouzení stavu a vypracování předběžné kalkulace nákladů. Po zhlédnutí objektu, který já jsem považoval za hrozný, mi sdělil, že by to rozhodně neprodával a pustil by se do oprav - pak se tam nastěhovat nebo pronajmout. Tak uvidím, kam se vyšplhají náklady. Ale rozhodně bych to nechtěl zadávat jedné firmě, protože to jsou pak stejně samé subdodávky. Navíc některé věci jsem schopen udělat sám nebo se synem a na něco bych si najal odborníky. Opravy bych chtěl provést v průběhu max. 5 let. Bohužel nejsem z ústeckého kraje, ale z moravskoslezského - jinak bych rád "technika Jiřího" kontaktoval.

virus*

Dobrý den, před několika lety jsem rekonstruoval dům a zvládl jsem to s pomocí dvou důchodců zedníků. Kromě střech, kterou jsem zadal firmě hlavně kvůli záruce. Z mého pohledu bylo nejtěžší představit si, jak to bude v jednotlivých místnostech vypadat. Hlavně kvůli rozvodům. Pak už to tak těžké nebylo i vzhledem k tomu, že jsem chtěl co nejdříve bydlet alespoň v jedné místnosti. Nicméně jsem začal odizolováním kolem celého domu a svedením okapů do pozemní nádrže na vodu, kterou zalívám zahradu, splachuji wc a nebo umývám auto. Potom jsem z přípojky přivedl plyn, nainstaloval kotel a rozvedl radiátory. V teple se lépe dělá a líp všechno schne. Nicméně jsem nechal prověřit komín v hlavní místnosti a koupil kvalitní krbová kamna. Dodnes v zimně topím dřevem a kotel jen lehce přitápí a ohřívá vodu. No a pak už jenom vybourat co se nehodí a a přistavět co je potřeba. Doporučuji veškeré rozvody vyfotit, protože až to zahodíte a vyštukujete, na nic si nevzpomenete. Nejdůležitější je dodržet zásady statiky, jinak Vám může dům praskat a to je potom průšvih. Pokud budete potřebovat, klidně napište na email tolkacev@o2active.cz , pokud budu vědět, rád poradím.

miskin*

Ahoj, loni/letos jsem rekonstruoval barak podlahy/topeni/steni proste to co pises ty. Vse jsem se snazil dokumentova. vice info najdes na domovani.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]