Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava zateplení střechy

Od: adam5774* odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, o víkendu jsem zjistil že na půdě pod zateplením jsou mokre trámy. Tak jsem zateplení sundal jelikož to byli desky xps nalepené na osb deskách které byli přišroubovány k trámum. A teď bych ctěl udělat to že mezi trámy nařežu ty desky xps které jsou asi 8cm a přes trámy dám také 8cm xps. Bude to fungovat? Nebo je ještě nutné použít parotěsku? Nerad bych dával víc než těch 8cm nad trámy jelikož již takhle se tam téměř nedá projít. Děkuji za odpovědil

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jenda2*
hodnocení

0x

Zateplování střechy moc dobrý nápad nebude. Pořád se bude srážet voda na rozhraní zima - teplo. Nemá žádný význam osazování takto silnými deskami. I pouhých 20mm silná deska z EPS, s drobnými otvory dole a nahoře pro mírné proudění vzduchu, vám spolehlivě odstíní přímý chlad a nebudete muset kupovat nové trámy. To šílenství se zateplováním se nemá přehánět. Nic neušetříte a navíc zaplatíte desetisíce za jejich výměnu ! Strop je důležitý mít na půdě zakryt např. překližkou a ze strany místnosti deskami z EPS. Ne střechu. Ta musí být volně osušována.

adam5774*

No mě jde o to zateplit právě i tyto boční časti střechy jelikož na stropě místnosti mám cca 50cm izolačního materiálu. No tady byl přesně ten problém jak píšete že se setkával teplý vzduch se studeným a sráželo se to na trámech. Ze strany místnosti je pouze asi 10cm EPS. Pod střechou není ani pojistná hydroizolace jelikož se jedná o téměř 100let starou střechu.

hodnocení

0x

Adame, musíte dát nějaké foto, nebo přesný popis konstrukce místa nebo alespoň namalovat na papír.. Páč z dotazu si lze představit více variant.

doplněno 07.11.17 18:01:

Odhaduji to asi na 10-15 příspěvků.

Rozumím Vám dobře, že problém je tam co je červená čára a není tam izolace?To chce debatu on line.

doplněno 07.11.17 18:12:

Dodatečně zateplení tam, co je červená čára je zbytečné. Lepší by bylo zateplit podlahu, tam co není izolace a prostor odvětrávat. Můžeme se spojit?

adam5774*

Pokusil jsem se to načrtnout do přiložených obrázků.

Oprava zateplení střechy
Oprava zateplení střechy #2
Oprava zateplení střechy #3
adam5774*
hodnocení

Ano je to tam kde je ta červená čára na krajích střechy. Teď tam izolace není ale mám k dispozici 8cm Xps nebo i 10cm Eps. Tak by mě zajímalo jestli by to šlo nějak vyřešit to zateplení z těchto desek? A jestli je vhodné přes to přilepit parotěsnou folii aby se tam dostávalo co nejmíň vlhkosti co by se mohla srážet na trámech?
doplněno 07.11.17 18:20: To mě také napdlo zateplit podlahu ale to by neřešilo zateplení stěn té místnosti kde je pouze 10cm Eps. A také to že by nebyla zateplená ta půda kde skladujeme např. Barvy... A vzimě by tam mrzlo.

Po doplnění, a je to zde, začnete psát o něčem, co netuším, že tam je. jen vím, že musíte řešit celkově zateplení, ale to opravdu nejde takto příspěvky. Několikrát jsem nabídl pomoc on line, třeba Vám někdo poradí na dálku lépe jak já, páč já nevím kde máte barvy..

doplněno 07.11.17 20:28:

Když mi nějak dopravíte telefonní číslo, klidně Vám zavolám.

Zkuste vyhledávač "milan.cukrar"

adam5774*
hodnocení

To je moje chyba že jsem to nenapsal hned. No musím vyřešit zateplení těchto půdiček. A to bych potřeboval vědět jaká by byla vhodná skladba toho zateplení kdybych zateplil tu střechu a ne podlahu. Za tu nabídku pomoci online vám moc děkuji ale já nemám skype, nebo ste tu pomoc myslel nějak jinak přes něco jiného než skype?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]