Nejste přihlášen/a.
Zateplování střechy moc dobrý nápad nebude. Pořád se bude srážet voda na rozhraní zima - teplo. Nemá žádný význam osazování takto silnými deskami. I pouhých 20mm silná deska z EPS, s drobnými otvory dole a nahoře pro mírné proudění vzduchu, vám spolehlivě odstíní přímý chlad a nebudete muset kupovat nové trámy. To šílenství se zateplováním se nemá přehánět. Nic neušetříte a navíc zaplatíte desetisíce za jejich výměnu ! Strop je důležitý mít na půdě zakryt např. překližkou a ze strany místnosti deskami z EPS. Ne střechu. Ta musí být volně osušována.
No mě jde o to zateplit právě i tyto boční časti střechy jelikož na stropě místnosti mám cca 50cm izolačního materiálu. No tady byl přesně ten problém jak píšete že se setkával teplý vzduch se studeným a sráželo se to na trámech. Ze strany místnosti je pouze asi 10cm EPS. Pod střechou není ani pojistná hydroizolace jelikož se jedná o téměř 100let starou střechu.
Adame, musíte dát nějaké foto, nebo přesný popis konstrukce místa nebo alespoň namalovat na papír.. Páč z dotazu si lze představit více variant.
Odhaduji to asi na 10-15 příspěvků.
Rozumím Vám dobře, že problém je tam co je červená čára a není tam izolace?To chce debatu on line.
Dodatečně zateplení tam, co je červená čára je zbytečné. Lepší by bylo zateplit podlahu, tam co není izolace a prostor odvětrávat. Můžeme se spojit?
Po doplnění, a je to zde, začnete psát o něčem, co netuším, že tam je. jen vím, že musíte řešit celkově zateplení, ale to opravdu nejde takto příspěvky. Několikrát jsem nabídl pomoc on line, třeba Vám někdo poradí na dálku lépe jak já, páč já nevím kde máte barvy..
Když mi nějak dopravíte telefonní číslo, klidně Vám zavolám.
Zkuste vyhledávač "milan.cukrar"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.