Nejste přihlášen/a.
prosím o radu jak správně umývat okna stěrkou. okna v domácnosti umývám různě co mám po ruce ale nyní umývám jako vedlejší zaměstnání velká okna a tak jsem zkoušela stěrku z jedné strany houbička a druhé gum. stěrka, byla to katastrofa, celé okno bylo samý pruh no hrůza. máte nějaký fígl. díky za radu.
doplněno 16.10.09 08:07:Díky za odkaz ten jsem pročítala než jsem dala dotaz, doma na malých oknech není problém používám také clin nebo švédku i noviny, ale na těch velkých kam nedosáhnu a používám stěrku se nedaří, no zkusím s tím octem díky za radu.
l
Nedávno zde byla poměrně rozsáhlá diskuze o mytí oken - zkuste dát do vyhledavače. Já osobně také zatím trochu zápasím se stěrkou. V domečku jsem měla okna, kde jsem bezvadně dosáhla na celá okna. Nyní v novém bytě mám sice krásná nová plastová okna, ale vysoká skoro 1,80 m. Na štafle se bojím a tak jsem začala s teleskopickou stěrkou. První pokus byl se zoufalým výsledkem, dneska se už lepším. Mám dva kyblíky, jeden s vodou na mytí a druhý pouze s čistou vodou a troškou octa. Nejprve okna omyju od nečistoty - alespoň po dvou oknech. Vodu vyměním a dám čistou. Potom příjde na řadu voda s octem. Nejprve nahoře horizontálně a potom jedu gumovou stěrkou dolů vždy trochu s přesahem. Moc netlačím, abych jela pěkně rovně dolů. A dolů na parapet si dám hadr, který mi odchytává vodu stáhlou gumovou stěrkou. Uvidíte, že to půjde. Chce to často měnit vodu a ten ocet také vyzkoušejte. No a tady jsou ještě rady profíků:
Zde je ta minulá diskuze: poradte.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.