Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozkousaná síť v okně

Od: gabca® odpovědí: 10 změna:
Dobrý večer,prosím o pomoc s vyřešením záhady.
Mám dvě díry v okenní síťce a nemůžu najít logické vysvětlení kde se tam vzaly.
Myslíte si, že třeba nějaký hmyz by mohl vykousat takové díry?
Podotýkám, že malé děti nemám.
Děkuji.

Rozkousaná síť v okně

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

magan
hodnocení

1x

U nas mame hodne veverek. Nejsou zrovna nejchytrejsi i kdyz velmi "urputne pracovite". Velikost diry vypada na praci veverky. Jestli je nad vami strecha, tak si myslela, ze se dostane dovnitr aby si zalozila hnizdo. Kdyz zjistila, ze neni tam kam planovala, tak se zacala prokousavat jinam. Podivejte se, jestli se nakonec nestrefila a nemate zvenku hned pod strechou diru kam se jiz veverka nastehovala.

POZOR diru pod strechou nesmite ucpat. Prokousala by se vam dale do domu, treba i pres strop.

Rozkousaná síť v okně #2
liska*

Té veverce bych se ani moc nedivila, viděla jsem jednu obratně běhat po paneláku. Ve výšce 5.patra slídila po balkonech.

kolemjdouci
hodnocení

1x

Tak tohle dělají sýkorky!

72mona3*
hodnocení

0x

Hmyz a v takovém rozsahu, no... nevím nevím. Zatím jsem se s tím nesetkala. To spíš myši. *nevi* M.

doplněno 04.11.17 22:51:

Já to beru logicky. Proč by něco kousalo plastovou síť? Sršně si stejně jako vosy staví hnízdo z celulózy, takže jedinou věc, kterou mohou poškodit, je dřevo (nám třeba chodily oloupávat břízu) a nebo vlastně i ovoce, kterým se krmí. A věřte mi, že to byste si všimli, kdyby vám tam nějaká turbo vosa poletovala. Vlastně žádný hmyz vyloženě nejde po takovém materiálu, jen ho občas využívá ke kladení vajíček. Proto logicky usuzuju, že se jedná o dílo hlodavců. Ti síto mohou považovat za překážku, kterou je treba překonat. Nemuseli se u vás vyloženě zabydlet, jen si pro něco došli ;) *nevi*

A jen pro zajimavost: My v síti měli díru od sojky. Ta se ho prostě rozhodla proletět.

hodnocení

Ale žádné v domě nebyly.A malé, asi centimetrové kousky sítě jsou napadané v rámu okna.Co treba sršeň?

Na sršně je už nyní chladno.

hodnocení

To už je prokousane delší dobu.
Ale i tak děkuji.Nezbývá mi stejně nic jiného, než dát síť novou a doufat, že se to nebude opakovat.A ven na parapet dám pasticku.
Dekuji

hodnocení

0x

Takové díry dokáží vykousat hlodavci. Může to být od myší, potkana a snad i od rejska. Doporučovala bych preventivně použít past na myši s návnadou.

hodnocení

A není divný, že jinou síť nerozkousaly?
Já nevim...
A taky nikde není trus.Myška kadí kudy chodí

hodnocení

0x

Mohl by to udělat nějaký pták,něco takového mi vyrobil papoušek.mamina

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]