Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Internet kabely u stropu

Od: jaras* odpovědí: 8 změna:

Bude mi domů přivedený internet adsl. Potřebuji nějak dostat kabelem internet přes celou chodbu a pokoj až k pc. Chci to vést vrchem někde u stropu. Čím (jak) tam ten kabel přichytit? Nechce se mi tam vrtat ty lišty. Nejde to nějak jinak? Lišty nejsou nutnosti...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

0x

inu když to nejde jinak řešit (bez kabelu nebo kratší cestou) co něco jako plastovesoucastky.cz/...

ta poslední mi přijde celkem dobrá.

jaras*
hodnocení

Všechny ty příchytky se ale musí vrtat pomocí šroubu nebo vrutu. Já to chtěl nějak jednoduše přibýt nebo přilepit.*smich* To asi ale nijak nepujde aby to drželo že?

kratší cestou to nejde, jelikož to potřebuji až do pokoje.

A bez kabelu,, to nevím...myslíš wifi? To se mi nechce, sice ten router bude mít i wifi, ale ja jej neumím pořádně zabezpečit a prý to není celkem zdravé...

dracek*

eistují i samolepící lišty ,ale záleží na podkladu ,na malbě to moc nedrží

spacir*
hodnocení

0x

jsou elektrikarske spony

jaras*
hodnocení

Co přesně myslíš? Nějaký odkaz? Ja to zkusil hledat a našel toto: naradi-modeco.cz/...

To je to co myslíš?

matver*

Dobrý den, naši mají kabel vedený taky vrchem u stropu přes celou chodbu a místnost a mají to přichycený těma sponkama,jaké jste našel ve vašem odkazu,nevypadá to špatně a drží to;)

gerrik*
hodnocení

0x

My jsme předělávali doma komplet elektriku a na net jsem zapoměl *zed* Vzpoměli jsme si až bylo všechno vymalované *zed* No a nakonec jsme kabel táhli taky vrchem a chytali takovými sponkami, co kdysi drželi telefonní kabely. Byli na hřebíček *palec* Zajděte do prodejny s kabely, tam poradí

jp*
hodnocení

0x

Já jsem to vyřešil WiFi, můžu se s notebookem pohybovat kdekoli po bytě, žádné kabely nikde nepřekáží. Mám router za 800,- je šifrovaný proti "cizímu připojení" a tento systém (WPS) se považuje za 99% bezpečný. Co se týká záření, je to jen zlomek toho co vyzařují mobily, o různých převaděčích na střechách budov nemluvě. Navíc nemám ho zapnutý stále, ale jen když jede PC. Pro PC je nutný přijímač (pokud již není vestavěný), má tvar jako FLASH_paměť, zapojuje se přes USB.

Pokud ale přesto chcete kabel, prodávají se soklové lišty (ať pro začištění okrajů lina, nebo plovoučky), které mají v sobě drážky pro vedení až několika kabelů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]