Nejste přihlášen/a.
Připravuju se na koupelnu, kde jsme se původně plánovaný sprcháč rozhodli nahradit vanou s využitím i jako sprcháč. V koupelně už je vyzděný výklenek na sprcháč (vše z ytongu), který měl řešení zjednošit, jenže ve variantě s vanou to spíš komplikuje.
Výklenek je široký 90cm, ale plechové vany za rozumnou cenu jsou do šíře 80cm. Takže budu muset asi na straně A dozdít sokl. Kdybych to dozdíval na kratší straně C a k té pak instaloval zástěnu, tak sprcháč zbytečně zúžím.
Jak byste to udělali vy? Jaký je správný postup?
?hydroizolace
?obklad kratší stěny C
?doražení vany ke stěně C
?vyměření potřebné dozdívky, která půjde nad vanu a vytvoří kousek nad vanou sokl, ke kterému se dorazí
?vyndání vany, vyzdění, obložení
?instalace vany, podezdění, obložení podezdívky
Když jsem se díval po skládacích zástěnách, tak se většinou instalují kolmo na stěnu B. Jenže já bych ji potřeboval chytit do boční stěny výklenku na straně C. Jinak by tam výklenek byl k ničemu a zbytečně bych ho zúžil. Napadá mě dát na kratší stěnu C nějakou lištu, do které by se chytla ta zástěna, ale zatím jsem žádnou nenašel.
Neřešil jste někdo podbnou kulišárnu?
Řešení "dva v jednom" je opravdu "totálně" nouzové. Osobně bych to takto nikdy neudělal. Pokud k tomu nemáte nějaký extra vážný důvod, dal bych do koupelny jen sprchový kout. Když budete mít "sprchový kout" ve vaně, přijdete o výhodu sprchového koutu..a "navíc" budete mít nevýhodu vany..tedy vysoké okraje i u "sprchy".
Nikde nepíšete rozměry..je otázka, zda by se do koupelny nedalo dát obojí..jak samostatná vana, tak samostatný sprchový kout.
Dobrý den,jednoznačně souhlasím s m a r t i n em ,takto podle Vašeho záměru si vytvoříte jakého si "kočkopsa" a v
závěru dojdete k názoru,že se Vám koupelna nebude líbit.Taková řešení se prováděla kdysi,když nebyly k mání
sprchové kouty.Osobně bych to řešil nákupem sprch.koutu 90x90 cm,stačí jenom položit od něho odpad.potrubí s
napojením na odpad od vany.Ušetříte si starosti a mnoho práce a ve finále i peněz.Kout se nechá zmontovat za jedno
dopoledne a má to i estetickou úroveň,než nějaké zástěny.
fero
Děkuji za odpovědi, ale můj dotaz vychází z našich preferencí. Neřešíme, jak se nám to bude líbit, ale jak nám to bude vyhovovat. Klasický sprcháč moc nepoužíváme a využijeme spíš sprchování ve vaně. Možná jsme klaustrofobici.
Neřeším, proč to mám nedělat, ale jak to mám udělat. Dokáže někdo poradit? Dík.
Co takhle místo skládací zástěny použít sprchovou roletu. Připevňuje se ke stropu a po osprchování a oschnutí ji opět zarolujete, podobně jako žaluzie na oknech.
Dík za čas strávený sepsáním zkušeností.
Rozmyšlené to mám a v nebližších 15letech budeme potřebovat vanu příležitostně používanou jako sprcháč. Až si jednou potomci přivedou nějaké Sněhurky, tak možná budou preferovat sprcháč. Ale na to je ještě moře času.
Proto prosím hlavně o radu, jak do toho výčnělku správně a co nejsnáze instalovat vanu.
Dík.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.