Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Těsnění (izolace) Protherm Lev KKz30

Od: hana12* odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, osmou sezonu máme spuštěný kotel Lev 30 KKZ. Stala se nám taková věc, že se plovák v sifonu zasekl a voda natekla do hořákové komory a pravděpodobně toto zavinilo poškození těsnění mezi hořákovou komorou a kondenzační částí kotle. Pracovník servisu tvrdí, že toto těsnění se samostatně neprodává a že se musí vyměnit celý výměník, nejlépe celý kotel. Kotel za 60 000 vyměňovat po osmi letech se nám zdá trochu brzo. Souhlasíte s technikem, nebo poradíte, jak toto vyřešit a čím. Děkuji Hana

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

obcan
hodnocení

2x

Záleží, které z těsnění či izolací má na mysli, ale myslím, že vám lže. Pokud se jedná o poškozené gumové těsnění kolem čelní stěny spalovací komory, jde koupit za stovku. Pak jsou tam tepelné izolace, vepředu na čelní stěně, a pak je vzadu ještě izolační přepážka. Izolační přepážka je nejspíš to co zmiňujete a ta by měla jít běžně vyměnit, bude stát max. do tisícovky. Nechce se mi věřit, že to nejde. Izolace čelní stěny - dvířek spalovací komory se u většiny typů taky běžně mění, ale nevím, jestli neudělal výrobce nějakou zparchantělou inovaci, která by z toho udělala problém.

Vyměnil bych servisáka, pro jistotu.

Už je to ale dost dlouho, co jste psala - jak jste dopadla?

hana12*

Dobrý den, těsnění jsem si sama našla na internetu, objednala a servisák ho přijde vyměnit. To, že to není samostatný díl mu řekl jeho šéf. Moc se divil, že jsem ho sehnala. Jinak nerada bych servisáka měnila, protože on byl jediný, který nám vyčistil a upravil kotel tak, že teď nevíme, že nějaký kotel máme. Dříve to věděla celá vesnice. A to tím, že hrozně hučel a vibroval :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma protherm
Otázky na téma protherm lev

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]