Nejste přihlášen/a.
Prosil bych o radu jak zhotovit lávku pro kominíka na sedlové střeše rodinného domu.Hlavně mi jde o to, jak přidělat stojny skrz taškovou krytinu (Holandky) k trámům,aby do půdy nezatékalo. Děkuji.
Otázka zněla jak a nikoli proč! Pro vysvětlení neznalým,tak podle vyhlášky č.34/2016 je majitel nemovitosti povinen zajistit bezpečný přístup ke komínu a dalších spalinových cest.Tak asi proto.
Dobrý den, v místech, kde stojina lávky prochází střechou ku trámu se dělá oplechování - klempíř to umí tak, že tam nezatéká (amatér použije nějaký tmel). Zdravím!
"PROČ byste to měl dělat"
Že by třeba proto, aby se kominík (a nejen on) ke komínu bezpečně dostal a nehamtal při tom po taškách?
mnd - Tak nevím, jestli o tom něco vím, ale mám na domě cca 60 komínů (pravda, není to zrovna rodinný domek ) a kdybych připustil, že se kominík dokáže dostat ke 3 průduchům z jednoho vikýře, musel bych mít ve střeše 20 vikýřů. Čistit stromkové komíny 8 podlažního domu ze sklepa je taky docela nesmysl. A ve všech kontrolních zprávách mám uvedeno, že je přístup zajištěn po lávkách.
Já vím, je to trochu o něčem jiném, než se tazatel ptal, ale v principu se to zas tak moc neliší.
magnon: to PROČ třeba proto,že miliony domků žádnou lávku nemají a přesto kominík je schopen komín vyčistit.Nemají ani střešní vstup na střechu rodinného domku a přesto mají čištěné komíny.Proto jsem se zeptal PROČ lávku . Mimojiné komíny se dají i čistit ,,zespodu,, a nemusí se vůbec na střechu. Ale je vidět,že o tom nic nevíte,tak to nebudu vysvětlovat jak se to dělá.Ale na netu si to můžete najít.Jinak pro tazatele - tak si najděte firmu a ona tu ohyzdnou lávku udělá,ale na to,že se pak o ni budete starat a kominík ji použije snad dvakrát do roka a pokud ne,tak se může stát úraz,tak mu léčení zaplatíte.Při dodělání střešního okna pro vstup ke komínu stejně bude hamtat po taškách.
magnon: No já mám domek do patra tak to beru ze své zkušenosti - žádná lávka ani vikýř a přesto mám čištěné komíny.Z půdy přes dvířka a jde to.Na co si nechat zbytečně vrtat do střechy a nechat si tam něco stavět navíc co vypadá hrozně a je úplně na píp...Jestli máte šedesát komínů na baráku ještě osmi patrovém,tak se to dost liší od tazatele.
mnd, fascinuje mě, jaké nesmysly zde melete, to stavitel: zde najdete vše potřebné, není na tom nic náročného ( www.tondach.cz ).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.