Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lávka pro kominíka

Od: stavitel* odpovědí: 9 změna:

Prosil bych o radu jak zhotovit lávku pro kominíka na sedlové střeše rodinného domu.Hlavně mi jde o to, jak přidělat stojny skrz taškovou krytinu (Holandky) k trámům,aby do půdy nezatékalo. Děkuji.

doplněno 02.11.17 09:07:

Otázka zněla jak a nikoli proč! Pro vysvětlení neznalým,tak podle vyhlášky č.34/2016 je majitel nemovitosti povinen zajistit bezpečný přístup ke komínu a dalších spalinových cest.Tak asi proto.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, v místech, kde stojina lávky prochází střechou ku trámu se dělá oplechování - klempíř to umí tak, že tam nezatéká (amatér použije nějaký tmel). Zdravím!

mnd®
hodnocení

0x

Tak ještě napište PROČ byste to měl dělat - tu lávku na střeše rodiného domu.

"PROČ byste to měl dělat"

Že by třeba proto, aby se kominík (a nejen on) ke komínu bezpečně dostal a nehamtal při tom po taškách? ;)

doplněno 02.11.17 20:15:

mnd - Tak nevím, jestli o tom něco vím, ale mám na domě cca 60 komínů (pravda, není to zrovna rodinný domek ;)) a kdybych připustil, že se kominík dokáže dostat ke 3 průduchům z jednoho vikýře, musel bych mít ve střeše 20 vikýřů. Čistit stromkové komíny 8 podlažního domu ze sklepa je taky docela nesmysl. A ve všech kontrolních zprávách mám uvedeno, že je přístup zajištěn po lávkách.

Já vím, je to trochu o něčem jiném, než se tazatel ptal, ale v principu se to zas tak moc neliší.

mnd®

magnon: to PROČ třeba proto,že miliony domků žádnou lávku nemají a přesto kominík je schopen komín vyčistit.Nemají ani střešní vstup na střechu rodinného domku a přesto mají čištěné komíny.Proto jsem se zeptal PROČ lávku . Mimojiné komíny se dají i čistit ,,zespodu,, a nemusí se vůbec na střechu. Ale je vidět,že o tom nic nevíte,tak to nebudu vysvětlovat jak se to dělá.Ale na netu si to můžete najít.Jinak pro tazatele - tak si najděte firmu a ona tu ohyzdnou lávku udělá,ale na to,že se pak o ni budete starat a kominík ji použije snad dvakrát do roka a pokud ne,tak se může stát úraz,tak mu léčení zaplatíte.Při dodělání střešního okna pro vstup ke komínu stejně bude hamtat po taškách.

mnd®

magnon: No já mám domek do patra tak to beru ze své zkušenosti - žádná lávka ani vikýř a přesto mám čištěné komíny.Z půdy přes dvířka a jde to.Na co si nechat zbytečně vrtat do střechy a nechat si tam něco stavět navíc co vypadá hrozně a je úplně na píp...Jestli máte šedesát komínů na baráku ještě osmi patrovém,tak se to dost liší od tazatele.

mnd, fascinuje mě, jaké nesmysly zde melete, to stavitel: zde najdete vše potřebné, není na tom nic náročného ( www.tondach.cz ).

mnd®

@ dragoncz a to je co? propagace vlastní stránky a nebo nějaká konkrétní rada je kde? nějak ji tu nevidím.Já radím nic nestavět a nepřidělávat a že se dá čistit komín i jinak.Co jste poradil Vy?

pecenkav*

pecenkav*
hodnocení

0x

Standardně se u komína dělaly vikýře, na něm se rovnou stálo a nemusela být lávka.

Pokud stejně lávku potřebuješ, tak ji můžeš přidělat na boky komína, pokud by nebyla jenom nějakých 30 cm od vršku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]