Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Byt v přízemí

Od: pletiplot® odpovědí: 16 změna:

Ahoj,

zvažuju, že koupím byt ve zvýšeném přízemí na sídlišti v Praze (osm schodů nad úrovní ulice). Mezi chodníkem a oknem je ještě asi 10 metrů "zahrádka" s borovicí, ale vchod do domu je přímo vedle okna. Mě by asi přízemí nevadilo, ale hodně lidí mě zrazuje, že bydlení v přízemí má spoustu nevýhod, lidi se tam bojí bydlet, hlavně ženy (zatím jsem sám, ale to se jistě časem změní), že se to pak případně špatně prodává a pronajímá. Co si o tom myslíte?

Díky

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rqwop
hodnocení

1x

Přízemní byty mají kromě hluku, nebezpečí vloupaní, spoluúčasti na údržbě, kterou nepotřebují (schody, výtahy) taky ještě jednu nevýhodu, že je tam vyšší tlak všeho. Praskají rozvody vod, topení, dešťovka i odpad - když se to ucpe v koleni dole a někdo nahoře spláchne, nebo pustí vanu valí se hnědá voda z mísy.

dfefef
hodnocení

1x

Já mám známou, které kvůli ucpanému odpadu splašky z celého domu stříkaly z WC, umyvadla i dřezu a brodila se po kolena ve splaškách. Za mě nikdy.

:-D v dnesni dobe to je uz mimo.
Servis prijede hned a neni nic jednodussiho nez vypnout hlavni uzaver vody pro vchod :)

hodnocení

1x
Jsem v prizemi a jsem zvyknuty.
Jasny bouchaji dvere hlavni (to jsem si vykutil gumovyma dorazama) , vsichni tu chodi... proto to chce mit kvalitni a dobre dvere a dobre tesneni. Ktomu nemuzu mit cely den otevrene okno dokoran ...
Ale mam to s nakupem , s detma blizko , nemuzu smatlat nahoru do pater.
Nemusim resit , zda deti dupou , zda skacou. Neresim zda nekoho vytopim. Neresim teplo od strechy. Neresim , ze je teplo a ze me vytapi sousede. Vytopim si sam co chci a jak moc chci , proto v topeni mam nejnizsi koeficient
. A v lete mam nejdele chladno :)
Ja jsem spokojen. Uz preferuji jen 1patro nebo prizemi u nizkych bytovek bez vytahu.

hodnocení

0x

Já bych to naopak viděl jako výhodu. Kopil bych žaluzie, aby mi nikdo nečuměl do bytu a vystaráno.

stefan*
Lepšie sú odrazové fólie na sklá... Prepustia svetlo a nevidno dnu
...

hodnocení

0x

Ona je Praha a Praha. Jsou místa, kde bych nebydlel ani za nic a místa, kde to vypadá jak u nás na vsi, ne-li líp. Obecně - přízemí - horší bezpečnost (mříže, fólie apod.), větší hlučnost (ale do třetího NP je to jedno), menší soukromí (žaluzie), ale jsou tu i bonusy (až člověk nebude moct, tak 8 schodů a 20 schodů je zatra rozdíl. Osobně bych se tedy rozhodoval dle konkrétní situace, nikoliv dle názoru někoho, kdo byt ani neviděl.

doplněno 01.11.17 12:21:

@pletiplot: Já bydlím přímo nad tímhle bytem. Vlézt se tam dá oknem přímo od vchodu (což může být někdy i výhoda). Mříže se dělají i zamykací (pevnou mříž instalovat je někdy možná problém právě kvůli PO). Ještě mě napadá - co je pod tímhle bytem. U nás je teplota v tomhle bytě (a tím náklady na vytápění) přímo závislá na tom, jestli nějakej pitomec nenechá otevřený okna v sušárně.

hodnocení

Folie ano, mříže nechci, kdyby člověk potřeboval utíkat oknem. V baráku je výtah, takže až na nějaký výjimky shody nejsou problém. Už jsem v přízemí bydlel a žádný zásadní problémy s hlukem nebyly. Samozřejmě konkrétní situace rozhoduje, záleží i na tom, kdo by tam případně se mnou bydlel a jak by se k tomu stavěl. Spíš hledám nějaké zkušenosti.

hodnocení

0x
bydlím ve zvýšeným přízemí druhym rokem a zatim spokojenost hlavně když se člověk tahá s nákupem nebo věcma tak je to paráda pár schodú a sem doma
co se týče bezpečnosti u nás je klid přesto sem si nechal zasklít balkon a dal nové bezpečnostní dveře
bydlet v praze dal bych folie na okna a náký pojistky proti otevření oken

iz*
hodnocení

0x

Na kterém sídlišti? Já jsem bydlela 10 let ve zvýšeném přízemí na sídlišti, kde byl klid. Okno jsme ale neměli hned vedle vchodu, vedle nás byla ještě místnost na odkládání kol apod. Jako jedinou nevýhodu jsem vnímala "výhled" na ulici a parkující auta...

hodnocení

Velká Ohrada v Praze.

iz*

Na Velké Ohradě bydlí moje dcera s rodinou. Na žádné problémy si nestěžuje → snad je klid i tam.

danys*

Zrovna na Velké Ohradě bych do toho nešel. Pokud se tam projdete na večeru, tak zjistíte proč *smich* Jo jinak kriminalita ve Stodůlkách, N. Butovicích a kolem jenom kvete

lopata*

Já tam bydlím a nic takové nepocituji, jsou samo Stodůlky a Stodůlky, ale řekl bych že je to jedna z lepších čtvrtí v Praze ..

hodnocení

0x

Máme domek u hlavní silnice, v přízemí jsme dali folii a zevnitř žaluzie. Sousedi si dali venkovní dřevěné žalulzie, myslím, že jsou lepší, vypadají moc pěkně a asi je tam v noci větší pocit bezpečí.

hodnocení

0x

Já měla u přízemních bytů vždycky problém s boucháním vchodových dveří. A trošku vyšší hluk, prostě slyšíte kohokoliv, kdo projde, protože všichni jdou kolem Vašich dveří a každý výtah jeden kolem Vašeho bytu. A občas jsem nadávala na úklid, v některém počasí se mohlo vytírat denně, ale to je drobnost. Bydlet bych se tam v normální lokalitě nebála, ale když si člověk může dovolit zapomenou pootevřené dveře na balkon, je to prostě fajn.

Kdybych si tedy měla kupovat byt v přízemí na sídlišti, musely by jeho výhody být silnější než tyto nevýhody.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]