Nejste přihlášen/a.
velikost jisticu na byt - pod tim si predstavujes rozmer nebo hodnotu jisticu v Amperech?
Pocet a velikost (rozmer) se neresi
Hodnota jisticu v Amperech - dle situace
Co na to rika projekt?
Dobrý večer,
dle mé křišťálové koule bude u Vašeho bytu pořeba přesně 13 jističů + 2 proudové chrániče v různé amperáži. Ovšem tato informace je absolutně bez záruky, protože si občas strašně vymýšlí.
Zaručený počet a hodnoty Vám jistě sdělí Vámi oslovený elmontér či projektant elektro.
Dobrá, tak jich bude 28
Jestli chcete použít co možná nejvíce jističů, (do knihy rekordů, nebo tak něco) doporučuji použít zásuvky na lištu přímo do rozvodnice. Může mít každá před sebou jeden jistič a je to zapojené raz-dva, odpadne tahání kabelů, bjde to krasně úhledné a vejde se jich tam kolik je libo - dle velikosti rozvodnice a jejich počtu. Ohledně velikosti jističů, moc na výběr neni, žijeme v mylné přectavě různorodosti zboží všeho druhu, ale ve skutečnosti to tak neni, tak i ty evropské jističe jsou si podobné jak vejce vejci.
mám byt 60m2 a 24modulový rozvaděč...a mám ho plný do posledního místa.. a to se ještě některé okruhy (samozřejmě ty, které se mohly) daly pod více jističů...kdybych měl v původní stěně větší místo, nebál bych se klidně i 36modulů...kámoš má podobný byt jak já...rozvodnice 12modulů a má tam sotva 3 jističe
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.