Nejste přihlášen/a.
velikost jisticu na byt - pod tim si predstavujes rozmer nebo hodnotu jisticu v Amperech?
Pocet a velikost (rozmer) se neresi
Hodnota jisticu v Amperech - dle situace
Co na to rika projekt?
Dobrý večer,
dle mé křišťálové koule bude u Vašeho bytu pořeba přesně 13 jističů + 2 proudové chrániče v různé amperáži. Ovšem tato informace je absolutně bez záruky, protože si občas strašně vymýšlí.
Zaručený počet a hodnoty Vám jistě sdělí Vámi oslovený elmontér či projektant elektro.
Dobrá, tak jich bude 28 ![]()
Jestli chcete použít co možná nejvíce jističů, (do knihy rekordů, nebo tak něco) doporučuji použít zásuvky na lištu přímo do rozvodnice. Může mít každá před sebou jeden jistič a je to zapojené raz-dva, odpadne tahání kabelů, bjde to krasně úhledné a vejde se jich tam kolik je libo - dle velikosti rozvodnice a jejich počtu. Ohledně velikosti jističů, moc na výběr neni, žijeme v mylné přectavě různorodosti zboží všeho druhu, ale ve skutečnosti to tak neni, tak i ty evropské jističe jsou si podobné jak vejce vejci.
mám byt 60m2 a 24modulový rozvaděč...a mám ho plný do posledního místa
.. a to se ještě některé okruhy (samozřejmě ty, které se mohly) daly pod více jističů...kdybych měl v původní stěně větší místo, nebál bych se klidně i 36modulů...kámoš má podobný byt jak já...rozvodnice 12modulů a má tam sotva 3 jističe ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.