Zdravím, neporadil by někdo se zapojením nabíjecího vnitřního termostatu akumulačních kamen? Koupil jsem akumulační kamna EMKO 5kW s vědomím, že v nich byl demontován nabíjecí termostat (ten regulovatelný), tepelná pojistka tam tedy namontovaná je, z ní jsou pak připojeny i tři dráty s konektory (fáze) vedoucí k demontovanému nabíjecímu termostatu. Koupil jsem tedy nový termostat, namontoval ho a teď mi jde pouze o jeho připojení - kam připojit tři ony 3 fáze s konektory vedoucí z tepelné pojistky a kam potom tři konektory vedoucí k topným tělesům, když na nabíjecím termostatu je buď: P1 P2 P3 (spodní tri konektory) a 1 2 3 (horní konektory). Nerad bych to připojil obráceně. Díky!
Termostat funguje jako obyčejný spínač, ovládaný teplotou. Po elektrické stránce je teda jedno, zda bude v tomto případě přívod třeba na kontaktu zhora a odchod na kontaktu spodním. Bývá ale pravidlem, že přívod se dává na P1.(P2, P3) Přívod se obecně dává na kontakty, které jsou uvnitř spínače (stykače, jističe a pod.) pevné, co nejmenší.
principielně je to jedno, kontakty uvnitř jsou volframové výkonové. já to zapojuji podle toho jak jsou dlouhé dráty, jedna sada na jednu řadu 1,2,3, a druhá sada na P1,P2,P3..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.