doplněno 29.10.17 18:45: Chcela by som sa spýtať vedel by mi niekto poradit kde môže byt problem. Zatekaju mi takto 3izby ale dnes iba jedna kedze vietor sa oprel na druhu stranu panelaku a vonku prsalo. Stava sa to iba raz dva krat do roka ale neviem prist na dovod.
Čí je to dům? V jakém vztahu jste? Jakou máte smlouvu? Tohle se mi dělo, když nám okna měnili. Družstvo reklamovalo a zedník kus zdi vysekal, parapet vysekal a opravil to. Bylo to dost náročné.
Dobrý den, příčinu bych hledal venku - špatně naspádovaný nebo v rohu utěsněný nový parapet čí zkorodovaný starší venkovní parapet, Zdravím!
P.S. Silný vítr Vám žene vodu pod okno.
doplněno 30.11.17 20:58:
beny28 - na posledním z nových snímků je vidět, že již někdo utěsnil mezírku mezi fasádou a pod parapetem (po délce parapetu). Takto by to chtělo utěsnit i na stranách parapetu u fasády z horní strany a hlavně v rozích u okna. Ten venkovní parapet nemá skoro žádný sklon, drží se tam voda (i roztátý sníh) a vítr ji žene do zdi.
Áno stalo sa to keď bol silný vietor ale aj keď nasnežilo a v každej izbe to robi. V zaruke už okna niesu a do vonkajšieho zateplenie nemôžem zasahovat a bytove dava od toho ruky preč
Ja nie ale dopatral som sa k dokladom od predošlých majtelov oni pisali sťažnosť a reklamaciu im zamietli. Nám to pri kupe bytu zatajili a teraz sa nam kazdy ohradi ze uz to bolo reklamovane a zaroven zamietnute. Boli to aj pozriet ale tvrdia ze z vonku je všetko v poriadku.
já sem po koupi bytu řešil první podzim a zimu něco podobnýho nejdřív sem okno zvenku osilokonoval to nepomohlo a pak sem přišel na příčinu - okna se rosila a voda stekala dolu k rámu a do rohou parapetu a tam to teklo na zed tak sem do rohu parapetu dal vrstvu bílího silikonu a vodu stírám s parapetu hadrem
Nie je to rosenim okna lebo okno som nemal zarosene, viem na co narazate mal som tam danu aj servitku a ta bola sucha.. podla mna to ma suvis s fasadou.
Beny, je to jednoduché. Vy píšete, že to je při pršení a větru, takže jediná možnost je, že tam teče přes fasádu. To, že někdo tvrdí, že je fasáda OK, nemusí být pravda. Je třeba detailně nafotit zvenku celý rám, hlavně celou svislou a spodní hranu napojení fasády a rámu okna. Podobně jako je to na fotkách zevnitř.
Dobry vecer, mam ten isty nazor. V sobotu pride technik aby skontroloval fasadu. Foto poslem neskorsie kedze je vonku tma...ale memam z toho dobry pocit.
Ale je mi divne ze to robi v kazdej izbe v rohoch. Dnes to zacalo pretekat naraz vo vsetkych izbach ked nasnezilo. Posielam par foto ale nie su moc kvalitne kedze je tma
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.