Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Silikon proti plísni

Od: aja1946® odpovědí: 8 změna:

Včera v 16hod. mi řemeslník zasilikonoval místo mezi vanou a dlaždičkami a řekl, že to do večera uschne, ale ať se radši nesprchuji, dnes vpoledne jsem mu volala,že to stále lepí a řekl, ať ještě vydržím že to trvá i 24 hodin. Chvíli jsem to sušila fénem, ale stále to lepne. Není to nějaký průser, mám vydržet a jaká může být max. doba schnutí. Děkuji moc.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

0x

Nevím jaký druh silikonu byl použit, ale jestli smrděl po octu, tak ten vytvrzuje vzušnou vlhkostí a vysoušení fénem nepomůže, spíše naopak. Vytvrzování není vhodné slovo, protože spoj zůstává trvale pružný, ale neměl by lepit.

hodnocení

0x

Nepropadejte panice a zbytečně na to nesahejte. Však ono to "uschne" (spíš ztuhne, se schnutím to nemá nic společného). Někdy to trvá fakt dlouho. Fén nepomůže.

ndbdb
hodnocení

0x
Nejspis byl silikon stary (prosly)
Predelat, prosly silikon taky trochu ztuhne ale nedrzi!
hodnocení

Proboha jen to ne, už takhle jsem, platila za opravu dost peněz.

hodnocení

0x

nevímm jak kdo ale já bych se nebál a klidně se na to že je to čerstvé vy... a ospršil se.Prostě si stojím za tím,že když je to kvalitně udělané,tak tomu silikonu voda vadit nebude ani po půl hodině od zasilikonování!Tedy pkd je to opravdu udělané těmito protředky : univerzální silikon ; sanitární silikon popř ještě sanitární neutrální silikon!

kolik jste proboha platila za zaspárovaní jedné spáry silikonem?To je otázka pár korun ne majlantu! Cena silikonu kolem 100kč a vytlačovací pistole obyčejná taky do stovky a práce? i kdyby páďo!

doplněno 29.10.17 17:46:

Nevím ale vytvrzování déle jak 24hodin ,si děláte všichni legraci?Nebo jste použili starý prošlý mrazem nebo bitumenový tmel a zaměnujete to za silikon.Konkrétně silikony od SOUDAL-u mají v TL max utvoření tzv slupky do deseti minut a vytrvrzení do 24hodin.

hodnocení

No ten kret...si vzal 700, prý je to minimum, co si bere za výjezd účet mi taky nedal a nejhorší je že mám obavy, že tam dal něco jiného, to silikon určitě není, z,stalo mi bílé na prstě. Pr se zastaví, jsem zvědavá kdy. Takoví řemeslníci děljí ostudu těm poctivím.

hodnocení

0x

Já jsem ještě nikdy neviděl žádný silicon že by neztvrdl a to ani starý... Právě naopak, starý byl ztvrdlý i v nenačaté tubě... Ale čert vem, třeba při výrobě vznikla chybička...

hodnocení

0x

Já,taky přetěsnovál záchod+umyvadlo.Lepalo to ještě 3 den.To používám jen silikon zanačky Ceresit CS-25 Sanitary.Potud ten silikon neprojde mrazem,tak musí zaschnout.Musíte vydržet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vytlačovací pistole

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]