Nejste přihlášen/a.
Prosím, někde to tady už jistě bylo, ale máme problém s odpady. Po výměně vany dochází ke špatnému odtoku, během 10 min sprchování stojíte po kotníky ve vodě. Ucpaný to asi nebude, spíše špatný podtlak, resp.větrání? Právě že tady jsem četl o tzv.zvonu, nechápu ale proč před tím bylo vše ok. Odpad původní vany byl výše a měl kruhovou trubku. Tahle vana má takový sploštělý odpad. Jo, a navíc ty bublavé zvuky, které se linou z vany Co s tím mám provést? Do hlavní odpadové trubky máme svedený odpad ze dřezu včetně myčky, a potom odpad z umyvadla v koupelně a nakonec ta vana. Odpad z vany je určitě nejniže umístěným. díky
Kdyz jsem instaloval odpad pod vanicku sprchoveho koutu, instalater mi mnou koupeny "sploštělý odpad" odmitl usadit, pry s tim nema dobre zkkusenosti, zanasi se to a spatne se to cisti. Mozna je problem zde.
Včera jsem to zkoušel pročistit klasickým zvonem, žádný bordel. Napustil jsem trochu vanu, pak vytáhl špunt a párkrat "prozvonil" To byste koukali jak rychle ta voda odtékala, až se dělal tryhtýř. No a dnes zas to samé. Já si myslím že tím zvonem jsem bud vytáhl vzduch anebo protlačil vodu skrze vzduch.bublinu
Možná je problém v přisávání vzduchu ,,odpad je z vavy zaveden do roury odpadu a ta by měla pokračovat i nahoru nad střechu ,ale ,netuším jestli je to RD nebo panelák ,pokud je to RD tak si skontrolujte přisávání nahoře na střeše
museli jste provést nějakou změnu v celém systému. Pokud jste nechali roury tak jak byli a jen jste napojili nový sifon, pak je docela možné, že chyb je v tom sifonu. Třeba je níž než byl ten původní. Ale tak jak to popisujete, tak se kloním k verzi, že při odtékání vzniká podtlak. Nemohlo se stát, že byste při výměně nějak pohnuly hlavní rourou? Nezůstal někde nějaký kousek těsnění v průtoku roury? Děje se to bublání jen u vany? Zkuste vyčistit všechny odpady domásnosti chemicky.
geriku, jestliže byl původní odpad přes starý sifon, kde je průměr průtoku XXXL, a teď tam dáte sifon o průměru průtoku XL, musí odtéci voda pomaleji. Jestliže to zpološtení zmenší průtok vody, pomaleji to odteče. Zavzdušněný odpad být nemůže, páč je to otevřený okruh. Máte přepad vany zapojen a z toho se ozývá bublající zvuk?
Asi máte pravdu, ted jsem tam vlezl, ten průměr je opravdu malý. Jinak tomu bublání, dle mně vychází z odpadu vany po vytečení vody, nikoliv z přepadu. Neděje se tomu tak pořád, jen někdy. Přikládám foto
Zdá se mi, že ono zmíněné bublání je způsobeno tím, jak se vzduch po odtečení vody dostává do části odpadu za sifonem (na fotce je nejblíže - vpředu), stává se to asi hlavně když vypouštíte větší množství vody najednou a voda z této části vezme vzduch s sebou. Z toho by se ale mohlo usuzovat, že někde dále v potrubí odpadu je zúžené místo.
Píšu to podle vlastní zkušenosti. Před lety se nám nahřátá novodurová trubka ve zdi zkroutila a omezila tak odtok vody ze dřezu. Když voda odtekla, "nabíral" si odpad vzduch přes sifon ve dřezu. Nutně to ale nemusí být tento případ.
geriku, z fotky je naprosto viět průměr odtoku a "zpomalení" ve zúženém sifonu. Proto voda odtéká pomaleji. Ano zvok se bude ozývat z díry po špuntu, páč není (odhaduji) zhotoveno odvzdušnění odpadů nad střechu.
Doporučil bych se kouknout dovnitř speciální kanalizační kamerou. I když nevým, jestli proleze tím sploštělým sifonem. Používají se od profilu 40mm. Tady o tom píšou víc: tvs-centrum.cz
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.