Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
jsem u babičky, poprosila mě o demontáž kliky ze dveří, bohužel já nevím, jak funguje tento typ kliky, z boku nevede žádný šroub, nahoře není nic co by připomínalo šroub a jediný, co lze vidět z obou stran, že tam je nějaký kousek "tyčky" (nevím jak to lépe nazvat), který jde skrz ten plast. Jde to vidět na fotkách zvrchu i zespodu.
Rok výroby odhaduji něco mezi 1985-1988, takže je to starší typ.
díky za případné rady
Dobrý den, řekl bych, že tam je "červík" k vyražení nebo odšroubování - onen "kousek tyčky". Zdravím!
P.S. Odškrábněte nečistotu a měl by tam být "šlic" pro malý šroubovák.
Pokud s tím červíkem nehneš , tak pilku na kov ( flexu) a mezi klikou a štítkem to říznout.
satam - máš pravdu. Někdy se tam z nouze dávaly i hřebíčky
Vypadá to na kliku, kterou popisuje "satam" (naražrný kolíček). Pokud je to tak, kliku v tomhle stavu už asi bez násilí nesundáte. Takže pokusit se kolíček vyrazit (směrem nahoru), ale spíš odříznout kliku mezi kolíčkem a štítkem. Vyndat zbytek kliky ze dveří by pak už neměl být problém (pokud není přirezavělá v zámku, což je podle obrázků docela pravděpodobné).
Bendik - co se věku těchhle klik týká přidejte tak + - 20 let, tedy léta 60.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.