Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na odvětrávanou podlahu

Od: vaclav* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, nedávno sem koupil starší rodiný dům odhadem jeho stáří tak 95 let. Jsou v něm staré dřevěné podlahy pod kterýma je nejspíše hlína a bůhví co. Dům je postaven na základech s kamene. V jedné místnosti je vidět, že stěna je zespodu vlká a zbytek stěn je zespodu dutá tzv odfouklá. Jde mi oto, že bych chtěl podlahy vytrhat, vyvést hlínu atd.

A chci udělat novou stvabu podlahy , ale odvětrávanou a jak na to teď. Našel sem postup zasypání štěrkem a položení drenážních trubek s vývodem ven. A pak sem našel a co se mi líbí víc pomocí ztaceného bednění IGLU. Vím, že to IGLU není nejlevnější bohužel. Rád bych kdyby mi poradil někdo kdo tomu rozumí či řešil podobný problém.

Skladba podlahy cca :

1) zhutněný štěrk

2) geotextilie + IGLU

3) betonová vrstva s kari sítí

4) IPA + podlahový polystyren?

5) betonová podkladová vrstva

6) dlaždice, plovoučka...

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud se ti podaří zlikvidovat stávající podlahu,pak musí následovat po odkopání zeminy pod ní hydroizolace stěn.Jak obvodových,tak příček.Pak určitě následuje základní betonový potěr a hydroizolace podlah,navázaná pak na podřezané zdi.Na hydroizolační folii(ipu) se položí nejlépe 10 cm polystyrenu a pak se zvolí typ nášlapné vrstvy.beton,stačí jen 5 cm i bez karisítě,vždyť se po tom nebude jezdit autem,a na ni dlažba,nivelačka a plovoučka,nebo lino.Také se na polystyrenu dá vybudovat suchá podlaha RIGIDUR,Odvětrání je dost složité,vyžaduje vyvedení prostoru pod podlahou ven pod fasádou

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]