Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nedávno sem koupil starší rodiný dům odhadem jeho stáří tak 95 let. Jsou v něm staré dřevěné podlahy pod kterýma je nejspíše hlína a bůhví co. Dům je postaven na základech s kamene. V jedné místnosti je vidět, že stěna je zespodu vlká a zbytek stěn je zespodu dutá tzv odfouklá. Jde mi oto, že bych chtěl podlahy vytrhat, vyvést hlínu atd.
A chci udělat novou stvabu podlahy , ale odvětrávanou a jak na to teď. Našel sem postup zasypání štěrkem a položení drenážních trubek s vývodem ven. A pak sem našel a co se mi líbí víc pomocí ztaceného bednění IGLU. Vím, že to IGLU není nejlevnější bohužel. Rád bych kdyby mi poradil někdo kdo tomu rozumí či řešil podobný problém.
Skladba podlahy cca :
1) zhutněný štěrk
2) geotextilie + IGLU
3) betonová vrstva s kari sítí
4) IPA + podlahový polystyren?
5) betonová podkladová vrstva
6) dlaždice, plovoučka...
Pokud se ti podaří zlikvidovat stávající podlahu,pak musí následovat po odkopání zeminy pod ní hydroizolace stěn.Jak obvodových,tak příček.Pak určitě následuje základní betonový potěr a hydroizolace podlah,navázaná pak na podřezané zdi.Na hydroizolační folii(ipu) se položí nejlépe 10 cm polystyrenu a pak se zvolí typ nášlapné vrstvy.beton,stačí jen 5 cm i bez karisítě,vždyť se po tom nebude jezdit autem,a na ni dlažba,nivelačka a plovoučka,nebo lino.Také se na polystyrenu dá vybudovat suchá podlaha RIGIDUR,Odvětrání je dost složité,vyžaduje vyvedení prostoru pod podlahou ven pod fasádou
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.