Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cinove nadobi

Od: djovany odpovědí: 8 změna:
Zdravim vsechny sice nevim jestli to sem patri. Mam nejake pravdepodobne cinove nadobi s nejakym jakoby erbem. Chtel bych vedet jestli je to z historie a jestli to nema nejakou cenu. Moc dekuji
Cinove nadobi

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jinou značku to někde nemá - třeba na dně? Trochu to vyhlíží jako šálek na servírování polévky.

djovany
hodnocení

Zadna jina znacka tady neni. Mam jeste takovou malou konvicku a na ni je zespodu neco vyrazeno 0.30 Georgi 114 posilam foto
Cinove nadobi #2
Cinove nadobi #3

figurek*
hodnocení

0x

já myslím, že máte jídelní misku z roku někdy kolem 1900, na kterou si někdo nechal udělat monogram. Materiál není cín, ale alpaka, slitina mědi a niklu.

No a co se týká ceny. Jestli máte kompletní soupravu, pak by to chtělo celou ji vyčistit, poniklovat, zrenovovat a skutečně nějakou cenu mít může. Jinak asi nic moc.

doplněno 27.10.17 13:18:

No. Když už jsem si zase přečetl jakési katastrofické výlevy, tak přidám. Moje babička měla těchto krámů asi dvanáct, dědictví po prababičce, vystavené v domácí vitríně, ktéré říkala stříbrník. Černaly úplně přesně stejně, jako ten na obrázku. Jednou je svěřila nějakému svému známému, který je v jakési provozovně nagalvanizoval a vrátil v zářivém stavu.

Na obrázku není ani cín, ten šedne a časem se rozpadá, proto stoleté cínové nádobí těžko uvidíte. Není to ani stříbro, protože to černá jinak. A je to právě alpaka která časem tmavne, jako kdyby ji někdo ušpinil. Viz foto nahoře.

sebod*

Proboha, hlavně "nerenovujte" dokud přesně nevíte, co máte. Takovým zásahem můžete z poměrně drahé věci udělat bezcennou cetku !

iz*

Souhlasím se Sebod. Jestli to má nějakou cenu, pak bez poniklování apod. Já bych to jen vyčistila a vyleštila.

vrbodol*

Pokud se to chystáte prodat nedělejte s tím vůbec nic! Spousta zběratelů ocení starou patinu a kdo chce ,tak si to vyčistí podle svého gusta.Já osobně sbírám militárie a určitá dočištěná nablejskaná věc ač zajímavá brutálně ztrácí na ceně.Zkuste se zeptat na strankach sberatele nebo tak nějak určitě se tam proklikáte a tam vám jistě nějaký znalec poradí.

sebod*

vrbodol. Taktak. :) Ze starých věcí pouze sfouknout pavučiny a prach :-D a tak jak jsou nechat posoudit někým, kdo tomu rozumí. A přesně jak píšeš, ani před případnou prodejí s tím VŮBEC nic nedělat,

hodnocení

0x

Vzala bych na to houbičku a Cif a pořádně to ručně vyčistila na mokro, pak opláchla a měkkým hadříkem vyleštila. Rozhodně bych to nijak nebrousila, nebo nedávala nikomu aby mi z hezkého kousku udělal něco obyčejně lesklého, co bude vypadat jako novodobá laciná napodobenina. Asi to nebude mít nijak horentní cenu, ale je to hezké a pro toho, kdo miluje staré věci, to určitou cenu má. Já bych to třeba zkusila v nějakém starožitnictví. Ale ani tam si člověk není ničím jistý. Lidé jsou nepoctiví a když dotyčný pozná, že se v tom vůbec nevyznáte, může nabídnout hodně nízkou cenu a sám to pak prodá velmi dobře. Mně se to stalo, ale já jsem naštěstí znala původ a přibližnou cenu, tak jsem se nedala nachytat. A věřte mi, že byl ten člověk úplně bezostyšný a pokusil se mne okrást o několik desítek tisíc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]