Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pasta z včelí svíčky

Od: zdeena odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, potřeboval bych poradit. Mám doma včelí svíčku a chtěl bych z ni udělat pastu, kterou budu potom natirat dřevěné výrobky. Poradi mi někdo v čem to rozpustit a správný poměr. Ještě mělo by to byt zdravotně nezávadné, chci s tím ošetřit dřevěné lžičky po prebrouseni. Díky Zdeena

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Než se patlat s voskem,tak je výhodnější koupit vysýchavý olej na dřevo.Je ekologický a mechanicky mnohem odolnější jako včelí vosk.Jinak není problém rozpustit vosk v benzinu a napouštět s ním dřevěné výrobky.Ale pořád budou trochu lepit.Kromě toho benzin pak je z toho dlouho cítit.

JABRAKA

vrbodol*

Dřevěnej výrobek nahřejvejte fenem nebo horkovzdušnou pistolí a přidávejte tam zároven ten vosk a hezky to prohřejte aby se vsáknul do dřeva a po vychladnutí přeleštěte kusem hadru. já tak napouštim topůrka k starejm sekerkám.

zdeena
hodnocení

Pro vrbodol Díky za typ !
zdeena
hodnocení

Pro JABRAKA Díky za reakci. Ještě bych se zeptal, rozpustit v technickém benzinu?
A ještě kdyz nepouzit včelí vosk, tak jaký olej? Prosím něco konkrétního vůbec se v tom nevyznám . Díky
nene*

Kupte si tungový nebo lněný olej. Ten ve vodní lázni zahřejte (ne moc,. tak 70C stačí), vmíchejte pár vloček (strašně málo stačí!) včelího vosku (třeba z té svíčky), a míchejte. Po vychladnutí tak na 40C můžete natírat.

Důležité - natírat v co NEJTENČÍ vrstvě. Nechte tak hodinku zaschnout, pak nevsáknuté přebytky SETŘETE!

jabraka*

zdeena
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]