Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hodnota panenky Marie a Josefa

Od: kvetka* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat jakou hodnotu maji tyto sosky děkuji za odpoved
Hodnota panenky Marie a Josefa
Hodnota panenky Marie a Josefa #2
Hodnota panenky Marie a Josefa #3

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Podle nálepky vzadu je to RUČNÍ PRÁCE!
Ale ano. Namíchat řídkou sádru a nalít do formy. Po stvrdnutí vybrat z formy a trochu upravit. Rukou přilepit nálepku.
.
Made by alabastrine:
.
Definice ALABASTRINU = jemně zrnitá různorodá SÁDRA, často bílá a průsvitná, používaná pro ozdobné předměty ... vyrobené z alabastru :.
.
Pokud osobně zakoupeno přímo v Řecku, potom cenu to má jako vzpomínka...
Jinak kus sádry možná za přemrštěnou cenu.

hodnocení

0x

Postava muže má na hrudi Nejsvětější Srdce Ježíšovo. Nezobrazuje tedy sv. Josefa, ale Ježíše Krista. Cena figurky - nulová (vysvětlil hejkal).

U Panny Marie Lurdské neuvádíte výšku ani materiál. Tato soška z alabastrinu nejspíš nebude. Na první pohled vypadá podle způsobu kolorování jako starší věc. Ale podle fotografie se to určit nedá.

doplněno 26.10.17 08:19:

Fotku s P. Marií jsem si zvětšila. Figurka je poškozená (nos, oděv na levé ruce). Podle toho je vidět, že se jedná o kolorovanou sádru. Rozhodně se nejedná o novou věc. Je pěkná. Kdybych se naprosto teoreticky rozhodovala, jestli si pořídím novou nepoškozenou (viz odkaz od satama), nebo lehce poškozenou starší, volila bych druhou možnost. Ale platila bych opravdu málo :).

hodnocení

0x

Z fotografií není zřejmá výška, ale takové sošky se v Řecku běžně prodávají za cenu ekvivalentní 500 - 2.000,-Kč. Takže o nějaké hodnotě se moc mluvit nedá.

hodnocení

0x

Hodnota nula - ty samé Panny Marie jsem před časem podědila čtyři stejné a nakonec jsem je darovala do kostela. Vám doporučuji to samé, protože za peníze se jich nezbavíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]