Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brno- nejlepsi čtvrt?

Od: brno odpovědí: 8 změna:
Ahooj, v budoucnu budu bydlet v Brně, a tak bych se vás chtěla zeptat .. Jaká část je podle vás nejlepsi? Ať uz někde v centru nebo na okraji.. a jaké se naopak vyhnout? Slyšela jsem neco o Cejlu, Bratislavské a Francouzské..
+ Je podle vás lepsi Praha nebo Brno? Co se tyče jak bydleni tak studia?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

nejlsepšé čtvrt je Jiráskova čtvrť, pěkná je Lesná a Kohoutovice. Tebou jmenvané uleice jeso brněnský bronx, samej spoluobčan barevnej. Studium neposoudím..

mnd®
hodnocení

0x

Ty ulice co uvádíte - bydlel jsem tam skoro šest let a žádný problém.Oni si ti ,,spoluobčané,, pohlídají že tam bydlíte a nic se nestane.Navíc se tam v posledních letech dost investuje a opravuje.I když je pravda,že je lepší v noci nechodit ven.Bydlel jsem na pavlačáku na Cejlu a pohoda.Šel jsem z práce a proběhla návštěva u snědé sousedky s kafíčkem a byt jako klícka,hudba na dvorku...Jen se s nima musíte sžít.Teď bydlíme v Řečkovicích a nuda v paneláku.Les za barákem,do města kousek,vybavenost služby trošku horší.Na druhou stranu je tu hodně dost domků se študákama,protože je tu dobrá obslužnost MHD.Do jednoho km od domu mám čtyři obchody,dvě lékárny,doktoři,zubní,rehabilitace,několik hospod,les,ticho a klid.S prací je to tu horší,ale chodím na brigádu.Jestli Vás okrade ,,spoluobčan,, na Cejlu nebo ,,bílej,, někde jinde je úplně jedno.Osobně co potřebuji tak jdu všude pěšky i do města.Byt jsem od úřadu dostal za šest měsíců od podání žádosti.To bych spíš nešel do Husovic-Nováčkova,Provazníkova a okolí.Ono každá čtvrť má své pro a proti.Otec dokud žil tak bydlel Praha-Chodov a za jednopokojový platil víc jak já tady za 2+1.Do města nejezdil vůbec a v okolí v té době nebylo skoro nic.

doplněno 25.10.17 16:57:

Baráček blízko centra? Cha,cha.Teď se u nás prodával za osm a půl mega jednopodlažní s garáží bez možnosti parkování u křižovatky.Hluk,smrad,bez nového kotle,vybydlený.Nakonec to koupila jedna realitka,dala nové dveře,okna,stěny,elektřinu,rozvody... a má tam sídlo.Nebyl zájem investovat do zařízení a vybavení.Až skončí,tak ho jistě se ziskem zase prodá.

hodnocení

0x

Nejklidnější část je podle mne BRNO-Lesná. Černá pole je oblast výhodná pro MHD a studium, ale rodinu bych tam nechtěl založit...

Dobře je tam, kde vás mají rádi. Rádi vás mají, pokud nejste hajzlíkem. Je jedno, jestli je to v Brně nebo Praze - jak si kdo ustele...

Cejl, Bratislavská a Francouzská jsou opravdu z velké části oním Bronxem. Sám bych tam večer nejel autem ani nešel pěšky. Ovšem kolega bydlí právě kousek za Bratislavskou a je spokojen - bydlení je právě kvůli těmto problémům levnější než na Lesné.

doplněno 25.10.17 16:44:

možné je to pouze v případě dostatečných financí... máte 10 mega?

doplněno 25.10.17 17:05:

Kdybych psal o domě s velkou zahradou, napsal bych 20 mega...

Byt ve slušném stavu ve slušné ulici počítejte 5mega - ale malý...

brno
hodnocení

A nějaká část blízko centra? Chtěla bych neco, kde mužů mít i baracek, založit rodinu, klid a zase lehkou dostupnost do centra. Je to vůbec mozne?
brno
hodnocení

Nemusí to být přímo dům s velkou zahradou.. Stačila by taková ta čtvrt se spojenyma domeckama a malou zahradkou
mnd®

Tak zkuste ulici Myslínova.Ale je to kousek od nádraží Kr.Pole a moc tam klid není kvůli vlakům.Potom Červený kopec,ale tam je to nic moc kvůli cenám a když napadne sníh nebo zamrzne,tak je problém se tam i dolů dostat.

figurek*
hodnocení

0x

určitě jste slyšela, že nejdynamičtější, nejprogresivnější a nejživější brněnskou čtvrtí jsou Zábrdovice a právě vámi zmiňovaný Cejl. Tam se nudit nebudete.

mapy.cz/...

brno
hodnocení

A jaký nazor mate na Královo pole? Libi se mi tam jedna Rezidence..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]