Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
bydlím v podnájmu v městském bytě a nedávno mi bylo instalováno majitelem plynové vytápění typu WAF. Po montáži jsem zaznamenal problém s profukováním a hlukem z ulice. S plynovým vytápěním tohoto typu mám nulové zkušenosti, přesněji řečeno setkávám se s ním poprvé. Potřebuji poradit ohledně možných problémů s tímto druhem vytápění.
Díky
odkud kam profukuje?
Hluk jde přes kamna?
já mám WAF již 30 let a je to OK. I když znám lepší topení.
Skrze zeď byla instalována roura, ano hluk jde přes kamna, při větru profukují. V podstatě si člověk připadá jakoby měl neustále otevřené okno. Napadá vás v čem by mohla být potíž z technického hlediska?
Potíž je v tom že přes zed vede roura, která spojuje venkovní prostředí (hluk, vítr) s uzavřeným plechovým prostředím (kamna)
Wafky máme taky, to si zvyknete, zas tak hrozný to není. Hlavně to ničím neucpávejte
Vzhledem k tomu, že v jiné místosti tento problém s WAF není, neházel bych vše na troubu. Slouží k výfuku spalin, pokud se nemýlím, určitě by tedy kamna neměla protahovat především při větrném počasí a zanášet chladný vzduh do místnosti. Rozdíl mezi otevřeným a zavřeným oknem je nepatrný.
zkusím se zeptat podruhé, odkud kam profukuje. Zkrz kamna nemůže páč je to uzavřené, kolem trubky? to snad někdo utěsnil. Kolik cm je truba v místnosti? jak daleko jsou kamna od zdi?
Takze profukuje zvenci predevsim pri vetrnem pocasi, potom je docela problem mistnost vytopit, trubka vede do mistnosti asi 7 cm. Nejvice je to patrne ve spodni casti (pod kamny). Problem bych videl predevsim v zime. Takze by to chtelo prekontrolovat utesneni trubky?
Rozumím Vám dobře, že to profukuje okolo trubky, mezi ní a zdí?
Je třeba prostup utěsnit. Doporučil bych obalit trubku (mezi zdi a kamny) páskem čedičové izolace, překrýt třeba alobalem, nezerovým nebo hliníkovým plechem.
Prostup z ulice je u tohoto typu topení nutný.Jedním se přisává vzduch k plameni,druhý souosý otvor slouží jako výfuk spalin.
Tato kombinace se nelíbila bývalému majiteli domu,který jsem před časem koupil,v ložnici ucpal sací otvor papírem.To utlumilo hluk z ulice,ale hořák si začal přisávat vzduch z ložnice.Našli jej i s manželkou za čtyři dny uložené v posteli.Rozdýchat už bohužel nešli.
JABRAKA
V tom případě je to docela zajímavé, protože v jiné místnosti s dříve nainstalovanými kamny tento problém není. Ani s hlukem, ani s profukováním, je pravda kamna jsou od jiného výrobce (Karma beta). Může to ovlivňovat i použitý typ kamen?
Presto kamna jsou hermeticky uzavrena, nejake nasavani z venci by vubec nemelo prenaset hluk, pokud je provedena spravne instalace vc. odizolace?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.