Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik stupňů Ceslsia ty cihly mají?

Od: alunka® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, od božího rána hledám na netu informaci, nikde není a už se úplně ztrácím v pojmech. Do akumulaček potřebuji dát pod víko novou vrstvu skelné vaty. Původní se při opravě rozdrobila, musela být vyhozena (větrák by honil skelná rozdrobená vlákénka do místnosti). Potřebuji tuto vrstvu cca 5cmx30cmx95cm nahradit novou vrstvou. Existuje velká spousta minerálních vln a vat a rohoží a všeho možného, jenže - různé žáruvzdornosti a dalších různých podmíínek použití. Nikde jsem však nenašla kolik stupňů Celsia mají ty cihly v akumulačkách při plném nabití? Ani v originálním návodu na obsluhu to uvedeno není. Podle čeho se při výběru řídit?

A dalším problémem je velikost balení těchto materiálů, všude nabízejí pouze celé ohromné balíky těchto materiálů, menší množství ne. Neporadil by mi někdo, jaký materiál vybrat, podle čeho se orientovat, aby materiál byl správný a co vybrat aby to nemusela být ohromná role?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud to nejde teplotu zmerit, zkusil bych to dohledat pres samot (kolem 1650 °C).
Tato profikrby.cz/... ma zaruvzdornost 1100 °C. A k tomu bych dohledal teplu odolnou vatu. V nejakejch stavebninach (stavbe) by mohli mit zbytek.

kepler*
hodnocení

0x

Určitě vyhoví každý minerální tepelný izolant, teplota v akumulačkách není příliš vysoká. Mrkněte na odkaz, tam si jistě vyberete a z desky uříznete potřebný rozměr.

krbylevne.cz/...

rv*
hodnocení

0x

Skelná vata i čedičová vata jsou napuštěny vším možným, aby odpuzovaly vodu. Takže počítejte s tím, že to bude nějakou dobu smrdět.

kepler*

Ještě jsem neslyšel. že by se sklo apod. dalo něčím napustit , není to dřevo. Termoizolační desky z mého odkazu určitě nic takového nepotřebují, jsou pro použití v interiéru.

rv*

Neznám podrobnosti, vlákna se hydrofobizují (předpokládám nějakou chemií), aby nenasákla vodu. Z praxe vím, že vyšší teplotou (nad 100 st.C) se něco uvolňuje. tepelna-izolace.cz/...

hodnocení

0x

alunko, je jedno, jakou vatu použijete, páč jak skelná, tak i čedičová vydrží velké teplo, skoro 1000°C. Pojivo ve vláknech ale vydrží 900°C. V akumulačních kamnech je teplota do 60-80°C.

Doporučil bych Vám Isover UNI.

hodnocení

Milí rádcové, mockrát děkuji za všechny Vaše odpovědi. Moc při při hledání pomohly. Přesto bylo obtížné potřebný izolant v tak malém množství a malých rozměrech zakoupit. Pokud by měl někdo podobný problém, chci na oplátku poradit, co jsem nakonec sehnala, aniž bych musela zakoupit celý objemný balík potřebného izolantu. Díky Vašim odkazům jsem objevila a zakoupila tzv.komínovou obložku, která se prodává po částech o rozměru 100x40mm a výšce 40mm. Dosedla pod víko tak pěkně, jako by byla právě pro tento účel zhotovená. Za snahu pomoci ještě jednou vřelé díky.

111®

jé super , také potřebuji vyměnit, takže komínová obložka...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]