Nejste přihlášen/a.
Chcel by som do noveho sprchoveho kutu hlavovu sprchu. Problem je v tom, ze vsetky hlavove sprchy, ktore som doteraz na cestach stretol, ma hned na zaciatku "pozdravili" zbytkom studenej vody, ktory z nich za pomoci otrasov vytiekol, darmo som ich ani vobec nechcel zapinat.
* Existuje prosim nejaka spolahliva, ktora by toto nerobila?
* ...a idealne sa pri strate tlaku sama zavzdusnila?
Není to otázkou sprchy, ale cirkulací vody v okruhu teplé vody v domě. Pokud voda vychladne v trubkách před koupelnou tak to přece hlavice nemůže nijak ovlivnit. Při rozvodech vody je na potřeba myslet a zapojit kotel tak, aby vodu v trubkách neustále protáčel. Mě to přijde jako ztráta peněz - ohřívání zdí.
Pak už by se jednalo o pár decí vody za baterií, teplá voda by začatala téct velmi rychle - do 5 sec.
Při sprchování (pokud jdu první) prostě pustím teplou vodu v umyvadle a počkám až teče teplá. Pak jdu do sprchy, postavím se do koutku a čekám až teče teplá.
Pokud by se měla při ztrátě tlaku vody sama odvodnit, pak by musela mít nějaký ventil na nejnižším místě a to jsem opravdu nikde neviděl.
Nemáme tuhle designovku, ale jinak v principu máme stejnou (velký talíř). Jediné co bylo potřeba, je hlavici dát maximálně vodorovně. Pak při otřesu žádná voda nekape. Jakmile je nakloněná třeba jen 3° pak už může při otřesu kapat. Samozřejmě pokud s ní zalomcuji bude kapat vždy. Zkuste ji vybalancovat... za to nic nedáte než pár vteřin snažení.
Dakujem za odpoved, teraz ale neriesim problem studenej vody v rozvode TUV, problemu dlhej trubky rozumiem aj moznostiam riesenia cirkulaciou, prietokovym ohrievacom, taktickym odklonenim sprchovej ruzice s flexi hadicou, atd.
Pacila by sa mi pevne zabudovana sprcha nad hlavou (nieco ako na prilozenom obrazku), ale vsetky, co som videl, maju jedno kurvitko. Po uzavreti ventilu v nich zostane urcity objem vody (<0.5 dl), ktory z nej nevytecie. Voda si tam pocka trebars do dalsieho dna, a ked sa otrasie stenou, napr. pri vojdeni do sprchy a zabuchnuti dvierok, tak na vas chrstne. Vodovodnu bateriu vobec netreba zapinat. Zhanam nejaku, ktora by tymto netrpela.
Podobny problem nastane po spusteni, kedy vas oblazi studena voda z privodnej trubky (za ventilmi), darmo by tam aj bola cirkulacia. S tym by som sa asi naucil zit. Ale keby sa ta studena voda dala z pripojnej trubky nejak vypustit bez toho, aby natiekla na hlavu, nedbal by som.
Mám obavu, že nic takového neexistuje.Nejde jen o přívodní trubku, ale i těleso hlavové sprchy... Mám doma něco podobného co je na obrázku... z toho ale není patrné, že samotná "hlavice" je cca půl centimetru tlustá a z toho prostě vodu nevypustíte.
Řešením (které používám i já) je dostatečně velký sprchový kout... takže prostě vlezu do sprchy, natáhnu se k baterii, pustím vodu a než začne ze sprchy téct, tak uhnu... pak jen pár vteřin počkám než má sprcha správnou teplotu a vstupuji pod hlavici.
@martincakl V tomhle máte pravdu jen částečně... vypustíte vodu z trubky, ale v tělese hlavice vždycky nějaká zůstane (alespoň u mne to takhle je). Já s tím třeba nemám problém - mám dost velký kout, kam se dá před studenou vodou "ukrýt" Ale tazatel s tím zřejmě problémy mít bude...
@martincakl A jak píšete... jde to, ale nedělám to, protože k tomu nevidím důvod... stejně zůstane něco v hlavici.
No...Pokud máte "vanovou" baterii, tedy baterii, která kombinuje možnost použití jak pevné hlavové sprchy, tak ruční sprchy (což je poměrně výhodná záležitost), tak vodu ze "svislé" části potrubí lze vypustit právě přes tu ruční sprchu (stačí párkrát přepnout tlačítko "hlavová-ruční sprcha"..
I když to doma mám takto jak popisuji výše udělané, tak moc často to nedělám..důvod k tomu žádný nemám-nicméně lze to.
gotrekzagary: mám pravdu úplně, protože to že v hlavici zůstane trochu vody píšu a uvádím..
nicméně asi mám nějakou zvláštní sprchu, nebo tolik "nebouchám dveřmi" ve sprše..ale na mne žádných "0,5l" z hlavice nevytéká..A při normální velikosti sprchy cca 90x90cm se té "první" studéné várce vody lze v pohodě "vyhnout"..U sprchových hlavic (ne u všech) bývá mimo jiné uvedeno, jak velký sprchový "kužel" daná hlavice má. Mám téměř stejnou hlavici jako je zde na foto..a sprchový proud z hlavice prakticky odpovídá velikosti hlavice v půdorysu..
Ale však si rozumíme..Šlo jen o upřesnění, dohadovat se nechci..ani na to nemám čas
Vůbec nechápu (stejně jako Vy), proč podobné malichernosti někteří "pacienti" řeší..
Už bohužel nemohu doplnit, takže musím reagovat v novém příspěvku...
No, jestli nejsem slepý, tak IMHO o zbytku vody v hlavici nic nepíšete a neuvádíte... O půl litru vody zde také nikdo nemluvil... jen autor otázky zmínil půl deci vody...
Stejně tak o třesení stěnou a bouchání dvířek píše autor dotazu, nikoliv já.
Mě se naštěstí žádný z problémů, který má autor dotazu netýká... dvířka nepotřebuji a i kdyby byly, tak nejsem takový silák, abych zatřásl cihlovou stěnou, takže jedině zatřást přímo hlavicí, ale na to bych si musel vzít stoličku...
V podstatě nechápu, proč se mi dva "dohadujeme", když jsem jen doplnil vaši odpověď o to, že v případě sprchové baterie na kterou je krom hlavové sprchy zapojena například i klasická, lze vypustit vodu z trubky, ale stejně zůstane něco v hlavici. Což je ovšem taková prkotina, že ji "běžný uživatel" neřeší.
Pani, dakujem Vam za rady. Primarne mi ide naozaj o tu vodu, ktora tam zostane a vyteka si podla Murphyho zakonov. Samozrejme, ze jej nie je pol litra, ale ked si nechcete umyvat vlasy... Na druhej strane, ked sa to uz spusti, tak sa mi to paci. Hladam konstrukciu, v ktorej by sa voda nedrzala a po case nezacala samovolne vytekat. Otras nemusi byt nijako velky, castokrat staci vstupit do sprchy a uz to cakne. Zatial s tym mam z hotelov zle skusenosti.
Zavzdusnenie / vypustenie studenej vody by bol taky bonus. Ak to budem realizovat, inspirujem sa.
V podstatě by musel být výpustný kohout přímo na hlavici v jejím nejnižším bodě (což by měly být trysky). Mám ale obavu, že nic takového neexistuje. Takže máte dvě možnosti...
a) smíříte se s tím a budete počítat s případnou "malou sprškou" studené vody
b) nesmíříte se s tím a na pořizování hlavové sprchy se vykašlete
Nemyslím si, že by to byla taková díra na trhu, aby to někdo vyráběl. Další, čistě spekulativní možností je, že po osprchování několikerým poklepáním na hlavici docílíte odstranění zbytku vody z hlavice a budete doufat, že Vás následující den nic nezleje. Osobně si ale myslím, že Vás to brzy přestane bavit.
miso - viděl a montoval jsem už spoustu hlavic , ale takovou jakou chceš ty jsem bohužel neviděl. A co se týče pevné hlavové sprchy , tak je to spojeno s podomítkovou baterkou a s těma mám špatné zkušenosti.
Píšeš ,,na cestách pozdravili " pokud hodně cestuješ , tak si dávej pozor hlavně na začátku sezóny. a nebo při malé obsazenosti hotelu. Já vždy pustím nejteplejší vodu a nechám ji nějakou chvíli odtéct, abych trošku pročistil trubky - bakterie legionela.
Tvůj problém mám taky doma . Vlézt do sprchy , vyklonit růžici , pustit vodu a až po nějaké vteřině růžici zase narovnat. Museli by být v růžici velké dírky jak v zahradní konvi , ale to by zase špatně rozprašovalo.
gotrekzagary- nějak rozvést? namontuji baterku , jdu do sklepa pustit vodu a jak jdu nahoru , tak proti mně proud vody. Jak jsou v tělese baterky dělány zápichy pro kartuš , tak ta stěna byla tak zeslabená , že nevydržela tlak vody a rozervala se. To se mi stalo 2x u Grohe. Pak jsem měl jednou problém s kartuší a jednou s neúplnosti dodávky a od těch dob jsem na ně zanevřel. Nakonec se na tebe dívají , jako kdyby jsi schválně koupil nějakej šunt , aby jsi na tom vydělal. Když je zákazník chce , tak ať si je koupí a já je namontuji. Příjdu sice o bakšiš co mám na nákupu , ale reklamaci a vše ostatní si vyřizuje on a já mám klid. Normální baterku odšroubuji a hodím pod ponk. Podomítkovou vysekat , problémy s propojením na trubky , zaházet a zaobkládat. Tož asi tak. Já osobně je doma nemám i když se mi líbí.
Ale abych nepomlouval jenom podomítkový , také jsem viděl prodřené tělo klasické baterky - něco neuvěřitelného. Tam ale byla jednoduchá výměna.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.