Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skvrny od tělového oleje - nejdou vyprat

Od: martina* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, začala jsem používat tělové a masážní oleje. Všechno bílé oblečení má pak ale po vyprání na sobě žluté skvrny, prášek je jakoby ještě vytáhne. Asi to dělají nějaké ty éterické oleje. Zkoušela jsem různé prací prášky, ale nic nepomohlo. Po klasickém vyprání jdou pak skvrny jednotlivě odstranit pouze Vanish gelem, ale na to padne půl lahve a to peru na dvakrát. Klasické namáčení ve Vanishi nepomáhá. Na některé skvrny pomůže předeprání Jelenem nebo žlučovým mýdlem, ale prádla mám hodně a mydlit každý kus oblečení zvlášť při 7kg várce je šílenost ;). Skvrny totiž vylezou až po vyprání, předtím na prádle nic vidět není. Napadlo mne nastrouhat si mýdlo a udělat si z něho takový ten sliz na namáčení, ale nevím, zda to pomůže. Takhle mám poškozených už několik kusů oblečení, kdy se skvrn nemohu zbavit. Oleje používám, jelikož na ně nemám alerg. reakce jako na některé krémy, ale nevím, zda mi to za to trápení s praním stojí.

Neznáte prosím prostředek buď na praní, který by mi prádlo normálně vypral nebo prostředek na namáčení, který by skvrny předtím pustil? Moc děkuji.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

2x

Doporučil bych Savo perex, ten je ale určen jen pro bílé a stálobarevné prádlo. Vypral mi i nemyslitelné, ale je tady riziko u barevného prádla, může odbarvit. Když tak tedy nejdřív vyzkoušet na málo viditelném kousku. Teď už jenom teorie chemika: oleje se v alkalickém prostředí zmýdelňují, tak bych zkusil do praní přidat výživné množství sody na praní. Určitě se tím nic nezkazí. Nebo použít sodu do namáčení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]