Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ulomená nožka komody

Od: pranik odpovědí: 3 změna:
Dobrý večer,
ulomila se mi nožka od komody. Jak ji mám zpravit?Přikládám fotky, byl tam asi dřevěný klínek?

Ulomená nožka komody
Ulomená nožka komody #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Vypadá to, že nohu a komodu spojuje čep (kulatina), který je vsazen a vlepen v obou částech.

Každopádně oprava je "celkem" jednoduchá. Odvrtat obě poloviny čepu (v komodě i v noze) a nohu s komodou spojit jiným čepem (kouskem kulatiny). Vrtal bych vrtákem (přibližně) stejného průměru nebo o něco málo větším. Hlavně se snažit vrtat co nejvíc kolmo. Na spojení by měl stačit např. Herkules.

Další možnost je zabrousit (nebo aspoň zaříznout) zbytky čepu obou částí do roviny a přilepit tu nohu celou plochou.

Nebo prasácky přiložit nohu na místo a shora přes komodu prošroubovat 2-3 šrouby. Možná by stačil i jeden větší středem skrz čep.

Mimochodem první fotka je focena zespodu, kde byla noha nebo shora? Pokud je to zespodu, tak podle fotky to vypadá že se tam ta noha (průměrově) nemůže vlézt.

pranik
hodnocení

Díky, povedlo se to s čepem jak jste mi poradili. Fotka klame je to zespod, vypadá že je tam odskok, ale není ;)

jabraka*
hodnocení

2x

Nožka pravděpodobně pokračuje zalomeným kouskem,který je buď čep,nebo našroubovaný čep-Pak nezbývá,než část,která v otvoru zůstala,vyvrtat a nahradit kulatinou z tvrdého dřeva,kteá nožku nahradí.Ideální by bylo,kdyby se našel dševoobráběč,který by novou nožku v původním tvaru vysoustružil.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]