Nejste přihlášen/a.
V troubě na plechu na 50 st nebo na radiátorech, pokud se topí
Bez trouby a sušičky, tak jedinně na sluníčku, což v říjnu moc nejde. Na slunci zelenina změní barvu, nedoporučuje se. Jak dloho sušit? Až je suchá. V sušičce to trvá dled ruhu zeleninya její velkosti třeba 4 - 12 hodin.
Sušit v horkovzdušné troubě na 60 stupňů maxi a dát do dvířek vařečku, aby se nemohla úplně zavřít. Hlídat a občas plech vyndat a zeleninu prohrábnout. Trvá to několik hodin. Záleží na tom, jak tenké plátky nakrájíte. Čím tenčí, tím lepší. Mám sušičku, ale v troubě to jde také. Na vzduchu a u radiátorů to je opravdu velmi obtížné, skoro nemožné. Než se voda přirozenou cestou odpaří, tak zelenina zplesniví.
A pro babku. Není nad domácí zeleninu. Nedá se srovnávat s chutí té, co sice koupíme po celý rok. Také si přebytky zeleniny suším.
Co si koupíme, ne sice.
Ingee, promiňte mi, ale musím se zeptat, proč chcete zeleninu sušit? V sámoškách je jí po celý rok dostatek. Pamatuji, když mí rodiče zeleninu sušili, nakládali do soli a zakopávali do písku. To bylo v době, když jsme měli doma malou ledničku na plyn a v sámoškách nebylo nic. Proč preferujete sušení?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.