Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Sušení zeleniny

Od: ingee odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,můžete mi prosím poradit jak sušit zeleninu?Sušičku nemám a zajímá mne zda jde i jinak sušit zeleninu.Moc děkuji za vaše rady a doporučení.Inge

 

 

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

dane
hodnocení

2x

V troubě na plechu na 50 st nebo na radiátorech, pokud se topí :)


doplněno 21.10.17 14:42:

Bez trouby a sušičky, tak jedinně na sluníčku, což v říjnu moc nejde. Na slunci zelenina změní barvu, nedoporučuje se. Jak dloho sušit? Až je suchá. V sušičce to trvá dled ruhu zeleninya její velkosti třeba 4 - 12 hodin.

ingee
hodnocení

Děkuji za radu.Prosím ještě nevíte,jak dlouho se zelenina suší v horkovzdušné troubě?A dá se zelenina sušit bez trouby či sušičky?

 

hodnocení

1x

Sušit v horkovzdušné troubě na 60 stupňů maxi a dát do dvířek vařečku, aby se nemohla úplně zavřít. Hlídat a občas plech vyndat a zeleninu prohrábnout. Trvá to několik hodin. Záleží na tom, jak tenké plátky nakrájíte. Čím tenčí, tím lepší. Mám sušičku, ale v troubě to jde také. Na vzduchu a u radiátorů to je opravdu velmi obtížné, skoro nemožné. Než se voda přirozenou cestou odpaří, tak zelenina zplesniví.

A pro babku. Není nad domácí zeleninu. Nedá se srovnávat s chutí té, co sice koupíme po celý rok. Také si přebytky zeleniny suším.


doplněno 21.10.17 19:50:

Co si koupíme, ne sice.

 

albatros498022*
hodnocení

0x

V troubě, ale při pootevřených dvířkách aby mohla pára unikat, stačí do dvířek dát špunt od vína nebo něco podobného.

 

hodnocení

0x
avatar babkazov

Ingee, promiňte mi, ale musím se zeptat, proč chcete zeleninu sušit? V sámoškách je jí po celý rok dostatek. Pamatuji, když mí rodiče zeleninu sušili, nakládali do soli a zakopávali do písku. To bylo v době, když jsme měli doma malou ledničku na plyn a v sámoškách nebylo nic. Proč preferujete sušení?

eivlis*
Babkazov:Taky doma casto susim zeleninu,ale v susicce a vyrabim z toho neco jako podravku do polevek, omacek atp.Nasusim vzdy spoustu mrkve,celeru, petrzele,porku atd..a pak dam do robotu, kde to rozemelu na skoro prach..V jidle je to uzasne-:)
dane

Také suším doma zeleninu a to z důvodu, že má vlastní zelenina ze zahrádky se nedá srovnat se zeleninou z obchodu. Část si namrazím, část usuším (nezabírá místo v mrazáku pro domácí maso).

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]