Nejste přihlášen/a.
jelikož je tu množství nepřesných zavádějicích a úsměvných odpovědí tak to trošku pro lepší orientaci upřesním. Vzhledem k množství typů napouštěcích a vypouštěcích mechanizmů nejde popsat všechny. Vždy si poznačte polohu z které vycházíte , aby jste to v případě neúspěchu mohli vrátit zpět do výchozí polohy.
jsou dvě úrovně splachování . Budu je nazývat malá a velká.
Velká se šteluje na napouštěcím ventilu WC .(upravuje konečná hladina vody posunutím plováku ) a to buď otáčením plastovým šroubem, který je uchycen k plováku. A nebo hřídelkou se zápichy , která se musí vycvaknout z plováku , posunout a znovu nacvaknout.
Malá se šteluje na vypouštěcím ventilu. Ventil se ve většině případů pootočí a vytáhne ven. ( bajonetový závit) Dívejte se po stupnici - ta napoví. Také tam může být černá páčka , šubr, a nebo na přepadové trubce kroužek či miska , která se posouvá. (např. pootočením o 90st posunutím a znovu otočením o 90 st zajistit. Někdy i jinak barevně odlišená )
Při opětovné montáži poklopu nádržky musí být vypouštěcí ventil přesně vystředěn na díru na tlačítko .Tlačítko dotahovat pouze lehce . Jinak v obou případech těsnění propouští. Při koupi nového těsnění je nejen dobré si ho obmalovat na kousek papíru , ale ideální je si vzít to staré sebou. Záleží i na tloušťce těsnění. Já si ofocuji na mobil i celý vypouštěcí ventil. Přeji hodně zdaru.
hejkal - ty jsi to zabil. A když nemáš petku , tak tam dej kečup. To je jak u Babici.
Psal jste ,,po malé potřebě " což znamená a na obrázku je to krásně vidět , že máte spořící tlačítko. Petka , ani seštelování hladiny vody v nádržce , což se štěluje na plováku napouštěcího ventilu vám nepomůže. Pouze v případě , že budete splachovat naplno.
Dá se to seřídit , ale pouze u některých vypouštěcích ventilů . Bohužel neznám ten váš typ a ani tlačítko mi nenapoví. Ale není nic jednodužšího , než vytáhnout vypouštěcí ventil ( bajonetový závit jak u autožárovky ) a podívat se.
To vypadá na jiku-lyru a tam by měl být ventil roca (na obrázku) a štelovat plovákem ve prostřed.Hlavně tam nedávejte žádné petky (i když podle hodnocení-dobrých odpovědí je tam někdo dává ) a ani neštelujte napouštěcí ventil - tím akorát snížíte spotřebu na velkou a zítra budete dávat dotaz : záchod špatně splachuje hov.. ,papír zůstává v míse...
No dobrý s těma flašma atd. Ale radu: mám splachovač na max. 6lit vody ,dám tam 2lit. petku vody tím pádem mám v nádrži 4l vody .Po dvou dnech jdu na velkou a ejhle ty čtyři lit. vody mě to nespláchnou.Mám počkat až doteče nová nádrž nebo vytáhnout tu petku a dopláchnout to sní?
K té dlažbě: tu asi nezeženete , takže buď tam dáte podobnou-bude to jak pěst na oko,nebo koupíte a uděláte novou.Kolik to má+- 1m3?Max.1000 Kč když si to uděláte sám,nebo díru zalejte nivelací a položte (přilepte) PVC
Odkud jste a jaký je rozměr dlaždice? Nemůžu se zbavit dojmu, že to jsou stejné, jako mám na WC nebo v kuchyni, nějaké zbytky mám. Dejte lepší foto, třeba se ty moje budou hodit.
Tak to nepomůžu, mám mnohem větší, skutečný rozměr 310x310 a 316x316.
Do nádrže dejte zavařovačku, když se spláchne, tak v ní zůstane voda a o to množství pak vyteče méně vody, ani to není poznat na průtoku.
Tyjo. Ty h*ajzly mají nějaký štelovací mechanismus splachování (záleží, jak který) a tady firmy Pat&Mat radí strčit do nádrže flašky nebo šprcky. Super. BTW, štelování plováku neřídí množství splachování, ale výšku napuštění nádrže.
A výška napuštění nádrže = množství splachování Nejradši mám to nejprimitivnější splachovátko - zvednu = teče, pustim = zavře. Na druhým místě je "prvním zmáčknutím pustim, druhým zavřu" a až pak jsou všechny ostatní včetně spořítek... Mmch. ty petflašky, kečupy a zavařovačky se občas šprajcnou = zablokujou plovák a voda vesele teče a teče a úspora je v hajzlu. Hladina se nezmenšuje flaškou, ale seřízením plováku
Asd1 - "A výška napuštění nádrže = množství splachování"
A to je právě omyl, který tady furt dokola mnozí opakujete! To platí v případě, že při splachování vyteče celý obsah nádrže. Jenže to se stane jen při spláchnutí po velké potřebě. Při spláchnutí po malé vyteče jen část obsahu a ta není závislá na celkovém množství vody v nádrži! Takže i kdybyste do nádrže nacpali 5l demižon, množství vody při malém spláchnutí to neovlivní. Jen pak nebude v nádrži množství potřebné pro spláchnutí po velké.
Již dlouhodobě, kromě nastavení plováku, používám 2 litrovou Pet lahev, naplněnou vodou a vloženou do nádržky splachovače, jak již bylo zde uváděno. Tim lze nastavit nezbytné množství vody pro splachování podle potřeby.
-miro
Prohlédl jsem si pořádně tu vaši fotku WC a zeptám se jakým způsobem splachujete .Určitě víte že máte dvojit systém splachování, tlačítko je zozděleno na dvě, takzvané půlměsíc a kolečko.Jedno splachuje málo čili po malé potřebě, tam pak musí plovák dopustit do plného stavu nádržku pro případné následné plné spláchnutí.No a druhá půlka tlačítka vypustí do mísy veškerou vodu a opět doplní do plné nádržky,Takhle funguje váš systém, je to tak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.