Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zadělání díry ve zdi

Od: tom121 odpovědí: 9 změna:

Zdravím, v paneláku jsem odstranil starou garnyž a za ní se skrývala díra ve zdi. V podstatě mezi stěnou a stropem je 4cm vysoká a 6cm hluboká díra v délce 2m. Máte nápad čím to zadělat? Tmel mi přijde málo, ale dělat maltu (rozuměj kupovat 25kg balík) kvůli takovému kousku se mi taky nechce. Díky. Tom

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já bych uřízl na míru polystyren a dosádroval. Dělám to v podobných případech běžně. Ale pochopitelně to není jediná možnost, takže klidně počkejte na další ohlasy a rady, třeba někdo zná něco lepšího.

doplněno 17.10.17 12:34:

@tom121: Zkuste někde, kde zateplují dům, snad vám nějaký odřezek věnují a doma si ho na míru uříznete ostrým nožem. Jinak polystyrén koupíte v každém hobby marketu, ve stavebninách a pod., balík nestojí a kus na míru si uříznete doma sám.

doplněno 17.10.17 12:36:

A nemusí to být kus vcelku. Jde o to tu díru vyplnit a dosádrovat. Takže tam můžete nacpat třeba i deset kousků. Ale doporučil bych si ty kousky zkusit "nasucho" a pak je podlepit sádrou nebo jiným tmelem, namačkat tam polystyrén a dosádrovat/dotmelit.

tom121
hodnocení

Děkuji za reakci. Jen se zeptám, kde mi někdo uřízne takový malý kus polystyrénu?

Někdy stačí obejít pár kontenerů s plasty a nějaké vhodné kousky byste možná našel, zvlášť na vesnici. :)

krtek66
hodnocení

0x

normálně bych to zahňácal stavební sádrou do hloubky a přetáhl tmelem..pak se do toho může i normálně vrtat...

flori*
hodnocení

0x

Možná to řeknu blbě, ale co to vyplnit montážní pěnou a pak jen zahodit klasicky. A nejde malta koupit i v menším balení? Sice nevyjde cenově asi tak dobře jako velká, ale co pak s tím zbytkem.

tom121

Menší balení než 25kg se nedělá. Zjišťoval jsem. Známý mi též poradil nízkoexpanzní pěnu, po zaschnutí zaříznout a překrýt omítkou. Udělám tak, je to hned u stropu, tak vrtat se do toho nebude. Děkuji za rady.

Jj asi takto bych to udělal.min jen 25kd pytel nebo jen štuk v kbelíčku (nwn kolikú Ale já nemám problém kdykoliv si vzít v práci trochu maltové směsi,lepidla či štuku. nevím jak kde ,ale pokudbyste se na stavbě obrátil na zedníky tak Vám možná tročku suché směsi dají! A pěna se dá koupit i malá a trubičková (tj polovičí množství!)

Tazateli odk jste? Pkd z JH dejte vědět SZ

hodnocení

0x

Já bych byla pro tu maltu. Materiálu nebude potřeba zas tak málo na ty 2 m, nějaké ztráty (jestli jste šikovný jako já). Balík malty nestojí moc a vypadá to asi nejlíp. Záleží tak na tom, jestli to bude vidět nebo ne.

jabraka*
hodnocení

0x

Vůbec není problém obejít kontejnery na tříděné plasty a tam nalézt kousky polystyrenu z balení praček či chladniček.Ostrým nožem nařezat pruhy o tloušťce o něco menší,jako hloubka díry a vlepit je akryltmelem.Pak začistit stavebním lepidlem o 1 mm pod ůroveň okolní stěny.Nakonec vyhladit finální stěrkou.Po zaschnutí se dokončí rovinnost stěny dobroušením nejlépe brusnou síťkou.Sádra není to nejvhodnější,protože vytvoří velmi tvrdé jádro ,které pak při malování a odstraněné starých nátěrů zůstane vystouplé a nedá se srovnat.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]