Nejste přihlášen/a.
Zdravím, v paneláku jsem odstranil starou garnyž a za ní se skrývala díra ve zdi. V podstatě mezi stěnou a stropem je 4cm vysoká a 6cm hluboká díra v délce 2m. Máte nápad čím to zadělat? Tmel mi přijde málo, ale dělat maltu (rozuměj kupovat 25kg balík) kvůli takovému kousku se mi taky nechce. Díky. Tom
Já bych uřízl na míru polystyren a dosádroval. Dělám to v podobných případech běžně. Ale pochopitelně to není jediná možnost, takže klidně počkejte na další ohlasy a rady, třeba někdo zná něco lepšího.
@tom121: Zkuste někde, kde zateplují dům, snad vám nějaký odřezek věnují a doma si ho na míru uříznete ostrým nožem. Jinak polystyrén koupíte v každém hobby marketu, ve stavebninách a pod., balík nestojí a kus na míru si uříznete doma sám.
A nemusí to být kus vcelku. Jde o to tu díru vyplnit a dosádrovat. Takže tam můžete nacpat třeba i deset kousků. Ale doporučil bych si ty kousky zkusit "nasucho" a pak je podlepit sádrou nebo jiným tmelem, namačkat tam polystyrén a dosádrovat/dotmelit.
Možná to řeknu blbě, ale co to vyplnit montážní pěnou a pak jen zahodit klasicky. A nejde malta koupit i v menším balení? Sice nevyjde cenově asi tak dobře jako velká, ale co pak s tím zbytkem.
Menší balení než 25kg se nedělá. Zjišťoval jsem. Známý mi též poradil nízkoexpanzní pěnu, po zaschnutí zaříznout a překrýt omítkou. Udělám tak, je to hned u stropu, tak vrtat se do toho nebude. Děkuji za rady.
Jj asi takto bych to udělal.min jen 25kd pytel nebo jen štuk v kbelíčku (nwn kolikú Ale já nemám problém kdykoliv si vzít v práci trochu maltové směsi,lepidla či štuku. nevím jak kde ,ale pokudbyste se na stavbě obrátil na zedníky tak Vám možná tročku suché směsi dají! A pěna se dá koupit i malá a trubičková (tj polovičí množství!)
Tazateli odk jste? Pkd z JH dejte vědět SZ
Vůbec není problém obejít kontejnery na tříděné plasty a tam nalézt kousky polystyrenu z balení praček či chladniček.Ostrým nožem nařezat pruhy o tloušťce o něco menší,jako hloubka díry a vlepit je akryltmelem.Pak začistit stavebním lepidlem o 1 mm pod ůroveň okolní stěny.Nakonec vyhladit finální stěrkou.Po zaschnutí se dokončí rovinnost stěny dobroušením nejlépe brusnou síťkou.Sádra není to nejvhodnější,protože vytvoří velmi tvrdé jádro ,které pak při malování a odstraněné starých nátěrů zůstane vystouplé a nedá se srovnat.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.