Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zničeno nic se z lednice ozvalo praskání a za vy parníkem se objevila bobule. Lednice funguje a mrazáku mrazí, ale mám podezření na prasklou trubičky a izolace nevydržela tlak a vyboulila se. Počítám že koupím novou jen zkouším jestli s tím má někdo zkušenost. A jestli by šlo opravit, tak aby se to vůbec vyplatilo.Díky za odpovědi,Bělka Miloš.
Kdyby vám uniklo chladivo, tak by lednice vůbec nefungovala. Jestli tam je nějaká závada a jaká, to může posoudit jen opravář na místě. Zrovna tak i cenu případné opravy. Zatím bych to nechal tak a čekal jestli lednice klekne, nebo ne a pak bych to teprve řešil. Opravy lednice jsou obecně dost drahé a většinou se nevyplatí, ale taky může jít jen o prkotinu.
Ale máte pravdu. Mohlo dojít k menšímu úniku chladiva přes izolaci výparníku, což se stávalo často u italských značek. Pokud je to za zapěněným výparníkem tak se taková oprava neprovádí a chladnička se vyřazuje do šrotu. Pokud by byl únik na klasickém výparníku uvnitř mrazáku, tak se ještě opravit dá. Jinak fungovat to nějaký měsíc může, postupně se koule bude zvětšovat a teplota zvyšovat.
Mám whirpoolku cca. 6-7 let. Ta boule je přesněji řečeno na izolaci zezadu za tou černou deskou. Předpokládám že pod tou izolací je rozvod pro chladničku. Asi zkusím toho opraváře ať mám jistotu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.