Nejste přihlášen/a.
Dobý den,zajímalo by mě jestli je tato možnost parotěsné folie a sádrokarton správná?Vždyt se folie propíchá šroubama.Mám teda na mysli hliníkovou ne tuto.děkuji
Jsou odborníci a odborníci.
Dle technických listů to určitě není správné. Snad nevěříte tomu, že je dobré si pouštět vlhkost z místnosti do izolace. To je snad jen legrace.
Každý to dělá po svém, a přesvědčuje ostatní, že ten jeho způsob je jedině správný.
Kde se propíchá folii nejvíce? Na Vašem obrázku, či zde:
Jen fotografie nestačí.Důležité pro posouzení stavu je to,jaká je sestava nad stropem.Pokud je nahoře volná půda,parotěska je zbytečná.Je lepší .aby vlhký vzduch priošel až na půdu.
jabraka
Mám na mysli někdy v budoucnu zateplení stropu zevnitř ve starem domě. Klasika prkna,palach,omítnuto.Stropy jsou dostatečně vysoké,vím že zateplení zevnitř se nedoporučuje ale asi nezbyde jiná možnost.Půda není obyvatelná.
Kdo nedoporučuje zateplení zevnitř? Funguje u běžných domů skvěle, u vlhkého zdiva nefunguje ani vntitřní, ani vnější. V ČR je každý super znalec ale prakticky to málokdo má vyzkoušeno. Kdo má vnitřní zateplení, nemá žádné problém Min polovina světa zatepluje zevnitř - v USA, Francii, Německu aj. 50 let zkušeností asi nějaké výsledky nesou. 25cm polystyren zvenčí - to nemá ani super mrazák pro -50. Je to jen blábol pro tahání peněz z kapes zblbnutých investorů. Pokud má zeď tepelnou ztrátu - podle informací z měření - asi 20 až 25%, těžko může nastat úspora až 50 % na nákladech za otop. Návratnost nikdy.
Je to donekonečna omílaný problém, který ale neexistuje. Dělal jsem postupně několik místností a v jedné nemám vůbc topení, přesto mi chodba vyhřívá tuto místnost na 20°C a doposud mám u 250m2 obytné plochy spotřebu plynu za 24 hod 4-5m3 včetně ohřevu TUV průtokovým ohřívačem. Místnost s prostorovým termostatem má 21°C a plochu 30m2. Kotel mám BAXI 1.14, výstupní teplota 52°C.
Před instalací nového kotle jsem měl MORU 664, trvalý provoz na 31°C otopné vody a spotřebu 13m3 ve srovnatelném období. Vedu si denní přehled spotřeby plynu pro zajímavost a teplotu v místnosti.
Kdyby bylo vnitřní zateplení špatné, už před lety bych na to musel přijít. Nic se ale neděje, jen mi někteří tvrdí, že to nefunguje. Tak nevím, něco bude špatně. Asi neschopnost přiznat, že může být něco jinak, než jak tvrdí prodejci atd.
Jsou to vaše peníze a dělejte jak myslíte. Jednou investované peníze i za špatné rozhodnutí vám nikdo nevrátí. Najděte si zkušenosti po instalaci vnějšího zateplení a instalaci kondenzačního kotle včetně skutečných úspor. Žádná ekonomická bomba.
Sádrokartonáři to tak dělají, protože je to nejjednodušší, nejrychlejší, a proto nejlevnější a oni v tom bydlet nebudou ... ale tu parozábranu to degraduje.
Hliníková reflexní parozábrana by ale určitě měla mít mezeru, jinak nebude fungovat jako reflexní.
V podkroví jsem pod krokve pro zvýšení tloušťky izolace dělal rošt z latí a rovnou na ně přidělával reflexní parozábranu. A teprve pod ní jsem dělal rošt z profilů. Parotěska je tak místo tisíců šroubů provrtaná jen na místě závěsů a ty jsem to ještě těsnil páskou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.