Nejste přihlášen/a.
Zdravím..
Muže mi říct poradit nebo odkázat na normy týkající se rozmístění pouličních lamp.?
V ulici dochází k plynofikaci, stavby kominakace atd. Ale ted jsem zjidtil, že mi mají postavit lampu přímo před oknem domu, A ještě na místě, kde je vykládka na uhlí. Tudíž se nedostanu ke sklepení domu a nemám kde uhlí složit. O tom že mi bude svítit lampa do postele ani nemluvím...
Proto se chci zeptat jestli nevíte normu na vzdálenosti mezi lampami. Dle projektu je rozmístění navrženo po 30 metrech.. Ale myslím si že norma povoluje výchylky plus/mínus náky metr...
předem díky...
Petr N.
Na normu se sice dá odkázat, ale nebude vám to nic platné, protože vzdálenost lamp VO se řídí svítitelností a intenzitou. Norma říká pouze kolik světelných jednotek (luxů)musí být při nočním osvětlení v té které oblasti. To se řídí podle frekvence provozu a významu oblasti. Faktorů určující umístění a vzdálenost lamp VO je mnoho. Výška stožáru VO- čím vyšší, tím větší intenzita musí být, výšku stožáru určuje hustota provozu a předpoklad velkoobjemové dopravy. Čím větší frekvence pěších v nočních hodinách tím větší intenzita a kratší vzdálenost mezi lampamy... prostě zde je obrovská provázanost mnoha norem.
Když si zažádáte na stavebním odboru a zdůvodníte svoji žádost, pak není problém vám vyhovět.
Přesné znění norem je spoplatněno a kdyby tu někdo citoval přesné znění jakékoliv normy, mohlo by to být bráno jako trestný čin porušení autorských práv...ono je to dost diskutabilní, ale já to neprubnu ani náhodou, vzhledem k tomu jak se tu někteří zabývají blbostma jako je gramatika, tak bůh ví čím by se mohli zabývat, kdybych tu vytasil mnou soukromě zaplacenými normamy.
Dobrý den,nedávno jsem řešila podobnou situaci,teda jen s tím,že mi pouliční lampa svítila do bytu,mám ji cca 5 metru před okny.Nejdříve jsem to řešila tak,že jsem si kromě vertikálních žaluzií pořídila i hor.žaluzie,ale efekt žádný.Tak jsem napsala žádost na magistrát o snížení intenzity a nebo snížení lampy.Bylo mi vyhověno do dvou týdnu.Stačí napsat žádost a dát na podatelnu Magistrátu,bud´ Vám vyhoví nebo musí dát odpověd´
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.