Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Správný spárořez za WC

Od: ff* odpovědí: 18 změna:

Dobrý den,

zrovna obkládám koupelnu a řeším jak umístit spáru za WC. Samozřejmě se v celé koupelně držím dvou svatých pravidel a to, že obklady mají být souměrné a taky to, že spára má být vedena na středu za zřizovacími předměty.

Ovšem u WC jsou bohužel tyto pravidla v rozporu. Závěsné WC (Geberit) je na soklu na straně (nakřivo), tudíž jsou dvě možnosti.

A) Buď zachovat souměrnost 50 na 50, ovšem WC bude nakřivo, nebo
B) Spára povede za WC, ale zase nebudou souměrné obklady.

Lépe to je vidět na vizualizaci co jsem připravil.

Asi nejlepší bude, to co se nám líbí, ale rád bych se zeptal někoho, kdo se vyzná v těchhle nepsaných pravidlech obkladačů, co je menší zlo podle správných pravidel obkládání.

Děkuju.

s1.postimg.org/...

s1.postimg.org/...

s1.postimg.org/...

Správný spárořez za WC
Správný spárořez za WC #2

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek66
hodnocení

1x

dejte za WC mozaiku na celou stěnu a to se rozpustí..popř. 1k achličku velikosti šířky...

jabraka*
hodnocení

0x

když chci obkládat WC,odmontuji mísu.Pak mohu řešit obklady i dlažbu bez problémů.WC pak posadím tak,aby to všude pasovalo.

JABRAKA

ff*
hodnocení

Velice děkuji za Vaši odpověď, ale bohužel se mi nepodařilo vložit obrázky, nejspíše kvůli velikosti souboru. Už jsem je vložil. Je na nich vidět problém co řeším. Omlouvám se :)

hodnocení

0x

Nejsou z dotazu patrné přesné rozměry, ale nešlo by to vyřešit listelou?

ff*
hodnocení

Velice děkuji za Vaši odpověď, ale bohužel se mi nepodařilo vložit obrázky, nejspíše kvůli velikosti souboru. Už jsem je vložil. Je na nich vidět problém co řeším. Také se omlouvám :)

Obrázky tam vložené jsou. Myslel jsem použít listelu na nějaký takový způsob.

Správný spárořez za WC #3
ff*
hodnocení

Děkuju za nápad, ale stejně to nakonec bude nesouměrně na straně :(

hhb
hodnocení

0x

Tekhle to vypadá divně obojí, ale myslim, že je to jedno, protože se to okouká a zvyknete si na obě varianty.

fff
hodnocení

0x

Na WC chodíte koukat na kachle a nebo se vy...?*stop*

ff*
hodnocení

A spárořez je pro Vás asi sprosté slovo...*sok*

miso*
hodnocení

0x
Mne sa viac paci spara skrz stred splachovaca. Este mozte skusit spravit vpravo sirsiu mozaiku, pripadne tam spravit pasik trebars z toho tmaveho obkladu nad vanou.
ff*
hodnocení

Děkuji moc i za názory, toho si také cením ;)

hodnocení

0x

Za mě "B".

ff*
hodnocení

Děkuju za názor ;)

nickys
hodnocení

0x

Co to prosím používáte za vizualizační soft?

ff*
hodnocení

Je to SketchUp ;)

miso*
hodnocení

0x
Este detail. Pokial je to "klasicka" vana, tak primurovku od zachodu prirazte az ku jej kraju alebo tam spravte schod, hoc aj v miernom opacnom spade. Verte, ze kazdy centimeter zabrany pred stekajucou vodou po jej hornom bielom okraji sa hodi.
Pripadne s vanou pohnite dolava a na pravej stene spravte primurovku nad urovnou vane a budete mat dobru policku na sampony. Nerobte ju zaroven s okrajom a dodrzte mierny sklon, inak tam budete mat plytke jazierko.
ff*
hodnocení

Děkuju moc za dobré rady ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]