Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat. V létě jsem dělala rekonstrukci kuchyně. vše bylo náročné i nákladné. Bohužel jsme neudělali vystěrkování podlahy a linoleum je docela nerovné. Prostě neni to ono. Kuchyň mám zabudovanou, takže nejde již odstavit a podlahu opravit. Tak se ptám, zda je možné linolem vyříznout, podlahu opravit a znovu položit a jaké by tak byly cca náklady na tuto opravu. Moc děkuji za odpověď. J.Běhounková
Každý podlahář, ví, jaký udělat podklad pod podlahovou krytinu. Obzvlášť u PVC /linolea/ se podlaha stěrkuje a vybrousí, vyluxuje a na takto připravený podklad se lepí nebo volně pokládá PVC, podle množství m2. U vás záleží, jak moc je PVC nerovné. Určitě by šlo PVC odříznout, podlahu vystěrkovat, ale bude podlaha nestejné výšky a spoj bude problematický. Opravdu záleží zda jde jen o estetický pocit, nebo o ohrožení při chůzi /např. zakopnutí/. Náklady na stěrku jsou podle výrobce stěrky, buď dovozové nebo tuzemské a je balená v pytlích po 25 kg. To se domluvíte v prodejně nebo s podlahářem.
napadlo mě, že každá linka má tzv soklík (prkno).Sokl lze oddělat. Dále bych ho nahradil obyč. prknem a udělal si tak jakousi zarážku pro "maltu" vylévanou na zem při následném vystěrkování podlahy samonivelačkou. Prkno zamezí zatečení pod linku. Vystěrkujete tedy jen podlahu mino linku, což si myslím, že je možné! Prkno pak vyhodíte a pro linku zaříznete původní sokl u truhláře tak, aby šel na novou úroveň podlahy, protože pokud byl přesný a podlaha se zvedla už jej tam zpět nedostanete. Před tím soklem ale nejdříve položíte nové lino na vystěrk.podlahu a sokl dáte až na nové lino. Když se to povede, nikdo nepozná, že podlaha není vystěrkovaná pod linkou. A navíc tam nebude ani lino a tím ušetříte.Dnes 1m2lina cca 300Kč. i 500
Cena všeho se odvine od podlahové plochy a déle rozměrů linky, které jste neuvedla.S pozdravem.Mira.
doplněno 14.10.09 19:59:staré lino vyhodit, vyřezat vše co půjde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.