Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myčka nenapouští

Od: petuli odpovědí: 13 změna:

Ahoj, myčka asi 5 minut po zapnutí programu přestala napouštět a hlásí chybu i10. Pečlivě jsem ji tedy vyčistila i vysušila. Bohužel i po vypnutí to v ní chrčí (asi čerpadlo?) Už si s tím nevím rady, co více udělat, aby fungovala. Hlavně mě tedy zaráží, že i po vypnutí tlačítkem pořád chrčí. Takže se musela vypojit ze zásuvky. Nechala jsem ji pár dní odpočinout, ale po dání do zásuvky opět chrčí a to ani nemusí být tlačítkem zapnutá. Za všechy rady budu vděčná :(

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoststary*
hodnocení

0x

Teče do ní vůbec voda? Zavřený přívod vody (nějaký kohoutek)? Ucpaný přívod vody? (nečistoty v sítku v přívodu k myčce, nebo dokonce v myčce)?

Co znamená chyba 10 si přečtěte v návodu k vaší myčce (typů myček je spousta a různí výrobci mohou mít různé chybové kódy). Podívejte se například na chybové kódy Electrolux

petuli
hodnocení

Ano myčka je elektrolux. Bohužel návod k ní není, je zděděná po předchozí majitelce bytu. Na internetu jsem se dočetla něco podobného, co píšete, bohužel si rady stále nevím. Sítko na dně myčky je čisté, vše co šlo jsem důkladně vyčistila. Přívod vody je samozřejmě otevřen. Voda do myčky ale neteče vůbec... :(

hoststary*
hodnocení

0x

Ještě si sama odpovězte na otázku: od kdy myčka nanapouští vodu? Zřejmě asi normálně fungovala a teď vám nefunguje. Stalo se to najednou nebo postupně přívod vody slábl... nebo někdo s myčkou manipuloval, nezavřel náhodou někdo kohoutek na přívo/... do hadice k myčce?

Máte obyčejnou přívodní hadici nebo bezpečnostní "aqu/..., například bezpečnostní hadici Electrolux (klikněte si na podtržený odkaz) která zabrání vyplavení bytu při prasknutí hadice nebo nějaké podobné závadě? U aquastopu může být problém v tom, že v něm je vypouklé filtrační sítko, které může přitlačit zpětnou klapku a tím se zpětná klapka uzavře a do pračky nebo do myčky se voda nenapouští..

Jistě vám tu na poradně poradí zkušenější rádcové a profesionálové, moje úvahy jsou pouze laické neodborné.

petuli
hodnocení

Stalo se to najednou. Jinak s myckou do teto chvile problem nebyl. Mam bezpecnosti hadici.

Diky moc, snad se povede mycka rozchodit. :)

hoststary*

Ještě jednou zkusím navrhnout nejjednodušší možnou příčinu: není náhodou zavřený kohoutek s vodou? Není náhodou pouze zanesené sítko, které je součástí gumového těsnění, které se dává na přívod vody jako filtr proti nečistotám z vody?

Pokud by byl problém s bezpečnostní napouštěcí hadicí... je možné zkusit si půjčit obyčejnou hadici a zkusit (a pak zase ji vrátit, zkusit pouze provizorně) a připojit myčku obyčejnou hadicí bez bezpečnostního zpětného ventilu..

doplněno 15.10.17 09:23:

totak: díky za poučení, i když myčka není můj problém, kdybych mohl, dal bych vám bod. Vaše rada se bude hodit i dalším lidem s tímto problémem.

První, co myčka udělá, je, že spustí odtahové čerpadlo a vyhází zbytky vody. Odtahové čerpadlo patří mez nejčastější poruchy u myček. Zručný kutil ho dokáže otevřít a vyčistit za pár minut. Dokud čerpadlo nedá signál řídící jednotce že stará voda byla odčerpaná, nepustí systém do myčky novou vodu aby se nekontaminovala zbytky "staré vody" která by mohla být v myčce treba měsíc a plná bakterií. Navrhuju nalít do myčky hrnek vody abyste viděla na dně myčky třeba centimetr vody a myčku pustit. Jestli se voda neztratí tak to co hučí v myčce je čerpadlo.
petuli
hodnocení

Dekuji moc za radu. Asi budu muset toho kutila povolat. Mycka si rict nedala. Jinak nalit vodu jsem zkousela a zmizla... a stale to huci. :-/

petuli
hodnocení

Kohoutek zavreny nebyl. Sitko zanesene nebylo. Asi to nekde bude "ucpane" v mycce v odtoku. Takze asi fakt budu muset nekoho povolat. V mycce to stale huci a kdyz se do ni nalije voda, tak zmizi. Paradoxne "pracuje" porad i pri uplnem vypnuti tlacitka. Dekuji moc za rady... asi opravdu na to bude muset prijit uz nejaky chlap a rozdelat to :(

instalater*
hodnocení

0x

Odpojit hadici od ventilu a zkusit jestli jde voda. Zkontrolovat sítko na hadici. Pokud je tam aquastop , tak někdy pomáhají dvě těsnení na sebe. nevím proč , ale pomáhá to.

plaky*

ahoj,už to máš opravené?

petuli
hodnocení

ahoj, bohuzel ne... sama jsem dle rad na pricinu neprisla. :/ Tak snad slibeny hodinovy manzel dorazi a poradi si s tim :)

plaky*
No mozno ti poradim...riesil som to iste pred tyzdnom..my mame mycku Beko ale problem bol ten isty.Mycka iba vypustala vodu do okola...musis ju polozit na bok a rozobrat spodny plech.Na nom je istiaci plavak proti preteceniu.Je stale zopnuty a preto ti neustale vypusta vodu.U mna sa vytiahli samovolne dve hadicky a vytieklo trocha vody na ten plech a zopol sa plavak.Hadicky som vycistil lebo boli upchate...po opetovnom nahodeni hadiciek a odstranenie vody z plechu mycka funguje ako predtym..len ked ju budes davat na bok priprav si vela uterakov lebo ti este vytecie dost vody von...daj vediet ako si dopadla
doplněno 19.10.17 22:52: Samozrejme pred rozobratim odpojit zo zasuvky ...
petuli
hodnocení

Ahoj moc dekuju, tak jsem se do toho dneska pustila a mycka funguje! Na konec ani hodinovy manzel nebyl potreba. Presne to bylo jak si popsal. Diky moc vsem za rady :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]