Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik má hrnec litrů, Qt Max?

Od: junkers* odpovědí: 10 změna:

Platí ta stupnice vlevo nebo vpravo? A co to je "Qt Max"?

Kolik má hrnec litrů, Qt Max?
Kolik má hrnec litrů, Qt Max? #2

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

miso*
hodnocení

6x

Vlavo litre, vpravo kvarty (1 qt = 1/4 galonu = 0.94 L).

hodnocení

3x
Stupnice platí samozřejmě obě.
Levá stupnice je "náš" litr..Stupnice vpravo je "americký" kvart.
Jak vidíte, zase tak velký rozdíl mezi nimi není.
junkers*
hodnocení

No, rozdíl až takový není, ale je to hrozně matoucí, když je třeba přesně zjistit, kolik je v hrnci vody, a kolik se jí třeba vypařilo při delším vaření a tak. Ta stupnice je dobrá věc, i kvůli ní jsem ten hrnec koupil, jenže už tam neměli tisknout tu matoucí americkou.

Kdesi jsem slyšela, že se litry někdy označují velkým písmenem, protože malé bylo matoucí - lidé si ho pletli s jedničkou. Dvě stupnice jsou tam zřejmě kvůli distribuci do zemí s různými jednotkami - je to jednodušší i levnější, než při např. nepřevzaté zakázce označení na hrnci kompletně změnit.

hodnocení

2x

Max 10 L zmanemá maximálně 10 litrů.

10,5 Qt Max znamená maximálně 10, quartů.

Quart - americká měrná jednotka

hostovka.cz/...

doplněno 12.10.17 22:10:

oprava: ...maximálně 10,5 quartů

junkers*
hodnocení

bimbam: Jo, to bude vono - quarty. Ale nechápu, proč na českej hrnec tisknou nějaké úchylné americké jednotky. Nicméně díky, prostě budu při vaření akceptovat jen tu levou stupnici. *palec2*

ladinpraha*

Třeba proto, že chceme být světoví. A je opravdu český? Litry se obvykle velkým L neznačí. Taky to může být český hrnec vyrobený v Číně. V jiné části světa se pak klidně může tvářit třeba jako emerický. Stačí pak do jeho manuálu napsat, že se v něm nemají ohřívat děti a kočky. *nevi*

junkers*
hodnocení

ladin: myslím, že to bude nějaký číňan. Měl to být nerezový hrnec, ale když jsem ho doma zkoušel magnetem, tak se k němu magnet připleskl stejně jako k plechovému hrnci. Schválně to zkuste, jetli máte doma nějaký kvalitní nerez, tak ho magnet vůbec nebude zajímat.

A to mě stál hříšný prachy, ten hrnec ..

jabraka*

Nerez,obsahující nikl má magnetické účinky.Neznepokojuj se tím.

JABRAKA

hodnocení

0x

Ten hrnec má 10 litrů. Stupnice vpravo není v litrech, tedy se netýká objemu, detaily vyčteš jedině v Návodu. Qt znamená quantity, tedy množství. Ovšem bez uvedení jednotek je to k ničemu, jedině tedy ten Návod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]