Nejste přihlášen/a.
3x
Levá stupnice je "náš" litr..Stupnice vpravo je "americký" kvart.
Jak vidíte, zase tak velký rozdíl mezi nimi není.
No, rozdíl až takový není, ale je to hrozně matoucí, když je třeba přesně zjistit, kolik je v hrnci vody, a kolik se jí třeba vypařilo při delším vaření a tak. Ta stupnice je dobrá věc, i kvůli ní jsem ten hrnec koupil, jenže už tam neměli tisknout tu matoucí americkou.
2x
Max 10 L zmanemá maximálně 10 litrů.
10,5 Qt Max znamená maximálně 10, quartů.
Quart - americká měrná jednotka
doplněno 12.10.17 22:10:
oprava: ...maximálně 10,5 quartů
bimbam: Jo, to bude vono - quarty. Ale nechápu, proč na českej hrnec tisknou nějaké úchylné americké jednotky. Nicméně díky, prostě budu při vaření akceptovat jen tu levou stupnici. ![]()
Třeba proto, že chceme být světoví. A je opravdu český? Litry se obvykle velkým L neznačí. Taky to může být český hrnec vyrobený v Číně. V jiné části světa se pak klidně může tvářit třeba jako emerický. Stačí pak do jeho manuálu napsat, že se v něm nemají ohřívat děti a kočky. ![]()
ladin: myslím, že to bude nějaký číňan. Měl to být nerezový hrnec, ale když jsem ho doma zkoušel magnetem, tak se k němu magnet připleskl stejně jako k plechovému hrnci. Schválně to zkuste, jetli máte doma nějaký kvalitní nerez, tak ho magnet vůbec nebude zajímat.
A to mě stál hříšný prachy, ten hrnec ..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.