Nejste přihlášen/a.
Platí ta stupnice vlevo nebo vpravo? A co to je "Qt Max"?
No, rozdíl až takový není, ale je to hrozně matoucí, když je třeba přesně zjistit, kolik je v hrnci vody, a kolik se jí třeba vypařilo při delším vaření a tak. Ta stupnice je dobrá věc, i kvůli ní jsem ten hrnec koupil, jenže už tam neměli tisknout tu matoucí americkou.
Max 10 L zmanemá maximálně 10 litrů.
10,5 Qt Max znamená maximálně 10, quartů.
Quart - americká měrná jednotka
oprava: ...maximálně 10,5 quartů
bimbam: Jo, to bude vono - quarty. Ale nechápu, proč na českej hrnec tisknou nějaké úchylné americké jednotky. Nicméně díky, prostě budu při vaření akceptovat jen tu levou stupnici.
Třeba proto, že chceme být světoví. A je opravdu český? Litry se obvykle velkým L neznačí. Taky to může být český hrnec vyrobený v Číně. V jiné části světa se pak klidně může tvářit třeba jako emerický. Stačí pak do jeho manuálu napsat, že se v něm nemají ohřívat děti a kočky.
ladin: myslím, že to bude nějaký číňan. Měl to být nerezový hrnec, ale když jsem ho doma zkoušel magnetem, tak se k němu magnet připleskl stejně jako k plechovému hrnci. Schválně to zkuste, jetli máte doma nějaký kvalitní nerez, tak ho magnet vůbec nebude zajímat.
A to mě stál hříšný prachy, ten hrnec ..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.