Nejste přihlášen/a.
Všechny zdravím a obracím se na vás s dotazem ohledně dotových rozvodů a Wifi v rodinném domě.
Rozvody řeším tak, že jsem ze všech místností dotáhl chráničky do jednoho místa na půdě. Zde bych chtěl udělat datový rozvaděč, jež by obsahoval i router. Můj dotaz zní: "Bude wifi znatelně zeslabena, když bude router uvnitř rozvaděče?" Plus bych vás chtěl poprosit o tip na konkrétní rozvaděč.
Předem děkuji za reakce.
Já tomu nerozumím. Chcete mít nahoře router tak o jakém WiFi připojení mluvíte? Pokud o připojení na providera, tak si myslím, že stejně si tam dá svoje zařízení včetně venkovní antény.
Pokud se vám jedná o domací WiFi, pro bytě, pro mobilní zařízení, NB a telefony, tak být vámi, stáhnul bych jeden z kabelů z routeru dolů do místnosti, a tam bych umístil WiFi router. Záleží na konkrétní konfiguraci domu, na rozmístění místností atd. V každém případě dokud ještě máte dům v rekonstrukci, tak z toho hlavníhou routeru si roztahejte alespoň chráničky do všech místností, kde BY MOHL BÝT v budoucnu internet. I kdyby jste je nikdy nepotřeboval, tak se to vyplatí.
Pokud používám nesprávné názvosloví, tak se omlouvám.
Řeším teď jen domácí síť, nikoliv příjem od poskytovatele. Vize byla taková, že bych měl na půdě v rozvaděči switch pro metalické připojení z jednotlivých místností a zároveň WiFi router pro domácí WiFi síť. Teď ale uvažuji o navrhovaném řešení s WiFi routerem v obytném prostoru.
Jinak naprosto souhlasím s radou ohledně chrániček do všech místností. Již to tak řeším, podle dřívějšího tipu kamaráda, který tohle neudělal a teď je odkázanej jen na WiFi.
Pokial bude rozvadzac plechovy, nebude to fungovat vobec (Faradayova klietka). Pokial bude plastovy, tak to az tak vadit nemusi, zalezi na hrubke a pouzitych aditivach. Hlavny problem bude ale so stropom. Cez ten sa signalu moc nechce. Ja by som WiFi vysielac na pojd nedaval. Pri rozsiahlejsom objekte ich budete potrebovat viacej tak ci tak.
O tom teple jsem taky přemýšlel, ale pro datový rozvaděč mi přijde ta půda jako nejlepší místo, vzhledem k poloze. Protože na půdu v podstatě není problém přijít s chráničkou téměř přímou cestou, takže pak není až takovej problém dodatečně něco protáhnout. Mezi půdou a obytným prostorem bude jen sádrokartonový podhled se skelnou vatou, ale asi zvolím to jistější řešení s wifi routerem v obytným prostoru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.