Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Grohe eurocube dřezová flexi hadice

Od: krtek66 odpovědí: 7 změna:

Zdravím kolegy. Potřeboval bych něčí Know-how jak se vypořádat s problémem. Pořídil jsem si do kuchyně na linku tuhle baterii. Je to Grohe eurocube dřezová koupelnovevybaveni.cz/... Vzhledem k tomu, že mám vývody vody kousek vedle než je otvor pro baterii, nestačí mí délka flexi hadic, které jsou na baterii namontované od výrobce. Chtěl jsem flexi hadice odmontovat a vyměnit za delší. Bohužel nevím čím to povolit. Zkoušel jsem otevřené klíče 9,10,11,12 ovšem žádný se nechytl. Max. tak 10ka, ale ta se jen protočila a nechytla se o žádnou hranu. Zkoušel jsem i sikovky a také bez úspěchu. Přijde mi, že koncovka je v tom místě kulatá celá a nemá žádný bod jak je např. u roháčku na vsunutí a zapříčení klíče. Není na to nějaká specialita? Pokud by se mi nepodařilo hadice povolit a vyměnit je možné je spolu pospojovat k vsuvkou? Není to metoda na prase? Díky

doplněno 09.10.17 19:32:

upřesnění: to co je na tom to obrázku slezak-rav.cz/... v pravé části skoro u vnějšího závitu, u té mé baterie není

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím , netrápil bych se s baterkou, kde bych mohl ještě něco poškodit a koupil bych hadici flexi 3/8 prodlužovací. Jeden konec je s převlečkou a druhý s vnějším závitem , tak že nepotřebujete vsuvku. triker.cz/...

krtek66
hodnocení

díky za reakci, ale asi jsi nepochopil dotaz...já mám flexi hadici kde jeden konec je převlečná matka do roháčku a druhý konec 3/8" do baterky...celkem 1,2m dlouhé. A to potřebuji nainstalovat místo flexi hadice co je na baterce kde je to samé, ale řekněme jen 40cm dlouhé.

instalater*

Já jsem dotaz pochopil. Těchto baterek mi už prošlo rukama hromadu. Nevím přesně jaký typ máš ty , ale někdy to prostě povolit nejde a je k tomu hroznej přístup. Někdy to bývá i vlisovaný a nebo vpájený , ale s hadičkou která je na tom nalisovaná se dá otočit. Já to u zákazníků vzdávám a montuji prodloužení. Kdybych to poškodil , tak by mohl být později problém s reklamací baterky třeba z jiných důvodů.

krtek66
hodnocení

v tom případě to asi vzdávám a budu to řešit takto. Chtěl jsem jen posvětit řešení, že se flexi hadice můžou pospojovat a nemusí být od baterie k roháčku v jednom kuse:) Nebyl jsem si jistý. Díky

btw..Luboše znám a také si ho někkdy pustím..."ani očko nepovolím"*smich*

instalater*

Také to nejraději řeším delšíma hadičkama v jednom kuse , ale jak koupím baterku , kde už jsou hadičky namontované , tak je vždy problém. Nějaký důvod proč už tam jsou to má , jinak by se jim zbytečně prodražila montáž. jj , Luboš je klasik :)

krtek66
hodnocení

No já vždycky když dělám něco sám tak narazím na něco nestadardního...vždycky jsem našrotovanej teorie a jak dělám něco pro sebe a u sebe...vždycky nějaká specialita nebo atyp s čím balení nebo návod nepočítá ..zítra uvidíme..snad nebude už další zrada..:)

miso*

Dajte si este pozor na to, aby ste mali spravnu velkost zavitu na zarohakoch. Bateria bude mat na konci hadiciek asi 3/8". Na stene som uz aj na 1/2" :).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]