Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Natírání balakrylem

Od: martina13* odpovědí: 3 změna:

Mohl by mi někdo poradit;) mám starou komodu natřenou asi syntetikou. Mohu ji přetřít rovnou balakrylem, nebo mám barvu odstranit.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

3x

Pokud netrváte zrovna na Balakrylu, tak klidně se poohlédněte po kvalitní akrylové barvě a není problém natírat rovnou na syntetiku, pouze opravit nerovnosti.

hoststary*
hodnocení

2x

Balakryl na komodu asi není to nejlepší, i když si koupíte dražší lesklý, není to totéž jako kvalitní nátěr syntetikou, který je tvrdý a lesklý. Některý borec by možná starou komodu opálil nebo starý nátěr odstranil louhem a pak začal od začátku, ale to je asi moc práce na starou komodu, kterou chcete asi jenom natřít. Pokud povrch není dokonalý, je dobré ho vybrousit smirkem, případně některé povrchové vady zakytovat a přetřít a pak celou znovu natřít. Někteří lidé popadnou lak na auto ve spreji a nastříkají tímto nátěrem, ale ten by asi původní syntetiku mírně rozpouštěl a asi by to nedělalo dobrotu, možná by to chtělo vyzkoušet na nějakém menším místě, které není vidět. Ale tím jsem neodpověděl na váš dotat.

Balakryl se výborně hodí například na plechovou garáž, nebo zahradní lavičku, kde se nemusíte patlat s barvou, která dlouho schne, s ředidly a zapatlanými štětci. Balakryl za čerstva smyjete z rukou i ze štětce a nesmrdí vám žádné ředidlo. Ale na komodu bych asi přeci jenom použil S2013

liska*
hodnocení

2x

Balakrylem jsem už natřela snad všechno. Jen, kde byl popraskaný podklad, tak jsem ho osmirkovala. Mám tak židle, dveře, trubky, kovové rámy u dveří a bez ohledu, čím to bylo původně natřené. Fajn se s tím pracuje. Něco jsem kvůli prosvítání natřela třeba 3x, to když jsem natírala na bílo, což bylo většinou. A rychle to schne, tak dvě tři vrstvy nanesete za odpoledne. A ředí se vodou, ale většinou nebylo třeba. Co nedoporučuji, míchat si svůj odstín. Pak je třeba oprava a netrefíte to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]