Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám v kuchyni na chalupě na části zdi našroubovaný sádrokarton, jakým způsobem na něj mám natáhnout omítku? Stačí nanést lepidlo třeba na dlažu, na něj přilepit perlinku, nechat uschnout a na to natáhnout omítku? Jde mi o to, aby to vydrželo.
Děkuji za radu
Sádrokarton se neomítá, ale když chcete sjednotit povrch, tak lepidlo, perlinka a omítka. Lepidlo myslím, že můžete použít i na obklady, teda asi záleží jaké máte, ale vydržet by to asi mělo. Jak dlouho počkat než to zaschne záleží na lepidlu, na obalo to bude určitě uvedeno. Pak nanést omítku a je to.
Sice jsem to nikdy neviděl prakticky, ale myslím si, že když to napenetrujete adhézním můstkem a na to nastěrkujete třeba keraštuk, tak ušetříte lepidlo i perlinku.
Adhezní můstek a proč? Zbytečnost to bude to stačit lepidlo a perlina a ta pak s přesahem cca15cm a poté štuk dle vl.výběru (osobně nejraději materiály od Cemixu, ale každý rád pracuje s něčím jiným!)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.