Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak natáhnout omítku na sádrokarton?

Od: fidaro odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

mám v kuchyni na chalupě na části zdi našroubovaný sádrokarton, jakým způsobem na něj mám natáhnout omítku? Stačí nanést lepidlo třeba na dlažu, na něj přilepit perlinku, nechat uschnout a na to natáhnout omítku? Jde mi o to, aby to vydrželo.

Děkuji za radu

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

2x

SDK se neomítá, jen se zatmelí, zabrousí a hotovo.
Pokud to chcete kvůli sjednocení povrchů, pak opravdu jedině lepidlo + perlinka + omítka.

jasper*
hodnocení

2x

Sádrokarton se neomítá, ale když chcete sjednotit povrch, tak lepidlo, perlinka a omítka. Lepidlo myslím, že můžete použít i na obklady, teda asi záleží jaké máte, ale vydržet by to asi mělo. Jak dlouho počkat než to zaschne záleží na lepidlu, na obalo to bude určitě uvedeno. Pak nanést omítku a je to.

krtek66

sádrokarton se neomítá..ale bohužel mám kolem sebe lidi, kteří to tak udělali, aby měli ucelený povrh všech stěn...no jako proti gustu

fidaro
hodnocení

Ano chci sjednotit povrch, aby to nebylo poznat. Jak se to tedy dělá? Natíhne se lepidlo (může být na obklady)? a na to nalepí perlinka, jak dlouho poté čekat než se natáhne omítka?

Díky

dylin
hodnocení

0x

Sice jsem to nikdy neviděl prakticky, ale myslím si, že když to napenetrujete adhézním můstkem a na to nastěrkujete třeba keraštuk, tak ušetříte lepidlo i perlinku.

Adhezní můstek a proč? Zbytečnost to bude to stačit lepidlo a perlina a ta pak s přesahem cca15cm a poté štuk dle vl.výběru (osobně nejraději materiály od Cemixu, ale každý rád pracuje s něčím jiným!)

krtek66

no ten můj známý to nalíčil kalsickou penetrací pod malbu...pak perlinku s lepidlem a štuk...jestli něco někde nepraská, nevím

hodnocení

0x

SDK se neomítá, jestli je to ten určený do vlhka, může to vyjít, jestli je to obyč, patrně se karton nacucá, sádra nabobtná atd.

fidaro
hodnocení

Zajímá mě ještě kolik maximálně lepidla a perlinky mohu použít, když potřebuju srovnat 1-2cm, mohu tam dát tolik lepidla?

fidaro
hodnocení

Super povedlo se, na sádrokarton jsem natáhnul lepidlo s perlinkou, teď jen natáhnout omítku.

Zajímá mě jen, čím se dá zabrousit lepidlo než natáhnu omítku?

Děkuji za radu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma omítka na sádrokarton

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]