Nejste přihlášen/a.
Před nedávnem jsem objednala štětinový blok na nože, od známého prodejce i výrobce. Chtěla jsem ho jako dárek. Přišel, byl přesně takový, jaký jsem chtěla. Ale smrděl strašlivě. Rozebrala jsem ho, šoupla do myčky a sušila a větrala na okně několik dní. Zapáchal stále, vrátila jsem ho, protože tahle podivná chemie příjde do styku s jídlem. Prodejce přijal a vrátil mi peníze i za poštovné. Teď jsem, také jako dárek, objevila a objednala moc pěknou peněženku. Přišla v pořádku a je moc pěkná. Ale zase ten šílený smrad. Mám ji otevřenou na parapetu okna a větrám. Ale začíná to vypadat, že nevyvětrám.
Už několikrát se mi tohle stalo, že jsem koupila "smraďocha", ale tentokrát jsem z toho hodně smutná. Proč to je? Co to je? Jak ten smrad odstranit, teda kromě větrání?
Počítám, že oba výrobky obsahovaly nějaký plast (resp. umělou kůži), tedy polymer. Tyto hmoty mohou obsahovat změkčovadla, případně nezreagované zbytky monomeru. Např. u PVC to bývá dibutylftalát, nebo dioktylftalát + vinylchlorid. Bohužel, tento smrad se redukuje velmi dlouho a odvětráváním ho moc neurychlíme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.