Nejste přihlášen/a.
Zdravím, může to být více možností. , tak že začít od té nejjednodušší.
Máte čerpadlo u kterého se dají nastavovat rychlosti? Jakou rychlost tam máte nastavenou? ( bývají 3) Zkuste ubrat.
Máte na radiátorech dvouregulační ventily.?Pokud máte termohlavici a odšroubujete ji měla by být pod ní na ventilu ještě jedna stupnice - ( je to špatně vidět ale je) Jakou máte značku ventilu?
Zkusili jste u kotle vyčistit filtr?
Nikdy neodvzdušňujte preventivně. Když šáhnete na radiátor a navrchu hřeje není potřeba odvzdušňovat.
" . . . při zapnutí topení hučelo, byla v nem slyšet tekoucí voda a td. . . "
To, jaký zvuk topení vydává, je hodně důležité. Uveďte to přesněji, protože pokud je slyšet "tekoucí vodu", tak je někde prostor zaplněný vzduchem do kterého voda vtéká, ale pokud je to "hučení", tak to spíše působí čerpadlo.
Máte za kotlem na vratné větvi (ta s vyšší teplotou) naistalován automatický odvzdušňovací ventil? Je funkční? Může jít o to, že vám ohřáté bublinky vzduchu nemají kudy uniknout a končí v radiátoru a v potrubí. Zní to jako takové zurčení potůčku - lepší výraz mě nenapadá. Požadavek na ten ventil bývá zakotven v instalačním manuálu ke kotli. Občas se stane, že ho nenainstalují, aby ušetřili nebo prostě zapomenou.
V mém případě na to instalatér zapomněl, přišel jsem na to, když jsem pročítal montážní návod ke kotli.
S tímhle ventilem je to složitější, oni si výrobci do manuálů občas preventivně napíšou plno věcí které zbytečně prodražují celou instalaci. Např. u kotle za 25 tis. je povinné vybavení za dalších 8 ale to obvykle zákazník tak nějak nevidí. Byly doby kdy se to neřešilo, pak toto doplňkové vybavení bylo doporučené a teď pro údajné zvýšení bezpečnosti a komfortu zákazníka je předepsané pro uznání záruky.Přitom u toho samého modelu o 3 roky dřív být nemuselo... a tím že je povinné zvedla se i cena na 2násobek
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.