Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zalozni zdroj k obehovemu cerpadlu

Od: lukas981 odpovědí: 4 změna:
Dobry den, chtel bych se zeptat na zalozni zdroj k obehovemu cerpadlu ke kotli. Bohuzel nikdy nevime kdy muze vypadnout elektrina a potrebuji nejak zajistit aby nam topeni nebouchlo z duvodu prehrati... moderni kotle maji pripojeni na.studenou vodu a ri vypadku zacnou chlazovat kotel vodou, v nasem pripade to nelze. Mame u domu vrt a samozrejme ke kotli nemame ani privod vody ani odpad a proto zalozni zdroj je jako jedine reseni. Potrebuji aby se automaticky sepnulo ihned po vypadku a po obnove aby se nabilo... muzete prosim neco doporucit, dekuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

rwqopv
hodnocení

0x

Je třeba znát typ elektromotoru, protože od toho se odvíjí požadavky na napajení. Je-li na stejnosměrné napětí, třeba 12, 24V, dal by se zalohivat jen bateriemi. Je-li na 230 střídavých, bude potřeba založní zdroj. Těch je na trhu mnoho. Poslední výběr by měl hodnotit potřebný výkon a požadovanou dobu zalohování. Před tím je ještě výb3r typu baterie - jsou typy pro autobaterie, které jsou díky rozšířenosti levné a typy na "jiné" baterie, ty bývají zase lehčí a byvají tak lépe přenosné. Hlavní je ale jak jsem psal z kraje, jaké zdroj poskytuje napájení z hlediska průběhu proudu. Využívá-li motor k otáčkám kmitičet sítě 50Hz, nebude mu světčit zdroj, který dělá napájení s ostrým průběhem (hranatý, trapézový a jiné paskvily). Takový motor bude potřebovat průběh spojitý, sinusový. Sinusovkové bývají dražší, ale zase s nimi můžete zálohovat cokoli.

kepler*
hodnocení

0x

Nejsem na to odborník a neznám konkrétní poměry, ale v jedné bytovce to bylo řešeno tak, že kolem oběhového čerpadla byl proveden by-pass s ventilem. Při výpadku proudu jej stačilo otevřít a cirkulace byla nadále zajištěna jako samotížná.

isteron
hodnocení

0x

Ale musíte mať nielen záložný zdroj pre čerpadlá, ale aj pre kontrolu horáka a riad. elektroniku pre kotol, ak ju máte, čo predpokladám.

standahad
hodnocení

0x

Ahoj. Toto jsem přesně řešil loni. Jelikož nemáme u nás vododvod tak ochlazovací smyčku nelze. Mám to řešeno přes náhradní zdroj ://www.grily.cz/nahradni-zdroje/nahradni-zdroj-nz-uni-zt. Je to přes starou autobaterii která v autě netočí. Z práce jsem si přivezl velkou z nákladáku a prý naní itopit a honit do budocna čerpadlona solární systém. Jinak jak je tu psáno tak ty info o čerpadle by jsi měl vědět. Kdyby jsi bylokolo Jindřichova Hradce či Třeboně tak ti dám info na elektrikáře co mi to dodal. Jinak to funguje jako nabíječka a když vypadne tak to bere z baterie. Přeji hodně úspěchů.Had

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]