Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu. Mám pákový kávovar De Longhi EC 850 M,koupený v květnu. Mám 2 problémy,od začátku i přes nastavení dle návodu ,nám nejde udělat 2 kávy,aby byl plný hrníček. Děláme si vcelku kávu pravidelně 1-2 denně malé hrníčky.
Dnes mi nejde káva udělat,rozsvítila se pouze kontrolka ohřev vody a přístroj kávu nevydává. Prosím ,co mám dělat . Jsem pokročilá věkem a nikde jsem nevypátrala příčinu,návody novodobé,jsou tak nesrozumitelné,že nechápu ,kdo to vymýšlí.
Děkuji.
K otázce první - děláte nastavení množství přesně dle návodu? Držíte celou dobu stisknuté tlačítko pro jednu (nebo dvě) kávy? Z návodu:
Programování množství kávy v šálku
Přístroj byl nastaven ve výrobě pro vydávání standardních množství. Pokud si přejete toto množství upravit, postupujte následovně:
1. Umístěte jeden šálek (nebo dva šálky) pod hubice dávkovače kávy.
2. Stiskněte tlačítko, které chcete naprogramovat ( jeden nebo dva šálky ) a podržte jej stisknuté. Přístroj začne vydávat kávu
3. Jakmile se dosáhne požadovaného množství kávy v šálku, tlačítko pusťte. výdej se přeruší. Od tohoto momentu je přístroj naprogramován podle nového nastavení.
A otázce dvě - vodu v nádobě asi máte, je dobře nasazena do "držáku"? A která kontrolka nebo kontrolky svítí, blikají? Důvodů, proč nevydává kávu, je víc...trochu podrobněji popište stav...pak jde poradit více...
Děkuji všem za rady. Našla jsem náhodou www.phservis.cz ,kde jsem meilem objasnila svůj problém. Kontaktoval mě odborník na DeLonghi telefonicky,probrali jsme alternativy ,stačilo projet dle jeho pokynu proplachy,kdy je třeba ,aby přístroj byl jakoby zavodněn dostatečně . Kontrolky se vzpamatovaly,vše funguje,kávu už jsem dělala. Postup,který jste mi navrhli pro 2 kávy jsem zkoušela ,zatím pořád malé množství v šálcích,uvidíme dále . Znovu vyzkouším.
Předpokládám mletá káva? Potom je to v pořádku, kávovar udělá jen jednu kávu. Kontrolka svítí, nebo bliká? Množsví kávy se dá nastavit. Není kávovar pouze ve stand by režimu? Zkuste jej vypnout a znovu zapnout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.