Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rád bych se dozvěděl, zda je možno zmenšit sílu potřebnou k
otvírání dveří lednice.U naší Electrolux ERB 36301 X8 Inspire to jde velice ztěžka.
Je možno třeba něčím napustit těsnění lednice?
Předem děkuji za doporučení. S pozdravem Stádník
Jde vám pořád ztěžka otvírat?Nebo jen,když jste jí přd malou chvíli zavřel a opět chtěl otevřít?Může to být pojistkou,která tam je.Nevyznám se v ledničkách,ale jestli je novější,tak to tam určitě máte.
Síla k otevření lednice je prakticky dána již z výroby a nedá se měnit (magnetické těsnění). Vámi uvedený problém ale může nastat zejména u lednic novějších, kde se výrobcům již povedlo celý chlazený prostor téměř hermeticky uzavřít. Při otevření dveří se dovnitř dostane teplý vzduch, který je po jejich uzavření ochlazen a tím zmenší svůj objem a uvnitř vznikne podtlak, který pak brání otevření dveří normální silou. Čím kratší doba uplynula od minulé "návštěvy" lednice, tím se tento jev projevuje víc, než se tlak uvnitř i vně vyrovná. Můžete zkusit experimentálně přivřít do těsnění třeba složený papírek, který zajistí místní netěsnost a zkusit, zdali nastane zlepšení. Pokud ano, pomohlo by "zřízení větracího otvoru" trvale (- ovšem co záruka?).
doplněno 12.10.09 16:29:Tak vida, kolega mluví o pojistce, já jsem to viděl jen zdálky, ale to by tedy mohlo pomoct.
I když je to stará otázka, rada, jak to vyřešit, tu není (jen náznak); tak dodám dnešní zkušenost. Pár dnů šlo otevírání lednice hodně těžko...pomohlo jednoduché vyčištění odtokového kanálku. U té naší jsem tam posrupně natlačil 88cm hadičky, než jsem narazil na dno odtokové nádobky. Ano, tak "dlouhý" je odtok z lednice (dole je mrazák a kompresor je tedy dole...Jen pro info, je to Bosch KGE36AW40, jinak tam je další ozbačení FD 9212...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.