Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení svářečky

Od: kolobok odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, přivez jsem si podepřenou svářečku, měla však poškozený vypínač tak jsem ho chtěl vyměnit. Při rozdělávání jsem si všiml, za vpinaca zapojenou klasický fázi, nulu a zem. Avšak zem je u trafa ukončena slepým kabelem, který je jen zaizolovan-to mě zarazilo. Asi by bylo nejvhodnější celé to zapojení zapojit znova.
Mrkněte na fotky kde jsou barevné odlišené kabely od trafa.

Zapojení svářečky
Zapojení svářečky #2
Zapojení svářečky #3

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

2x

Tak tohodle vraku bych se rychle zbavil jak koukám na stav tak se jedná o životu nebezpečnou věc.

hodnocení

0x

Osobně bych udělal kabeláž kompletně nově, tohle vypadá strašně a docela nebezpečně.

Dle zapojení bych řekl, že jsou připojeny dvě fáze a nula není (zapojeno na svorkách 380V).

Vodič PE (zem) určitě připojit na kostru zařízení.

No, když se tak dívám celkově na stav zařízení, osobně bych spíše trafo odnesl do sběru a koupil celou novou svářečku, ale to asi slyšet nechcete.

kolobok
hodnocení

Svarecku mám ještě jednu větší na kolečkách. Tahle je menší a snadněji přenosná tak sem si říkal že se může hodit. Jinak celá je v dřevěném(nebo co je to za material-drevoplast?) obale tak asi proto to nebylo teda připojené na kostru, protože je nevodivá. Jinak samozřejmě kabely jako takové jsou již rozpadlé a chtějí vyměnit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]