Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dvě trtvalé adresy

Od: 05 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

chtěla by sem se zeptat, zda je možno mít dvě trvalé adresy. Jednu v ČR s dresou na území ČR české občance a druhou v zahraničí s jinou adresou na které se v tomto státě zdržuji v občance tohoto státu?

Děkuji za radu

Věra

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martini*
hodnocení

0x

Pokud máte dvě občanství, nevidím v tom problém

pt*

Dcera je vdaná v zahraničí, a vždy měla dvě trvalé bydliště. To když po svatbě měla jen české občanství, ale i nyní, když má jen cizí st. občanství /nemá obě občanství-čes. obč. se vzdala/

martini*
hodnocení

0x

To jo, zapsané adresy v evidenci mají i "neobčané" ( adresa povoleného pobytu apod.), ale paní mluví o 2 občankách a tu neobčan nemá, pokud nemyslí jiný průkaz totožnosti.

buba*
hodnocení

Pro informaci, všem co si pokládali stejnou otázku jako já. Už jsem si sama zjistila, že není možné možné v EU mít dva doklady totožnosti a v nich pokaždá adresu dotyčného státu, má te-li dvě občanství. To by zavánělo nezákoným užíváním různýh výhod v každém ze států. Např. různé soc. dávky, výhody stav. spoření atd.

Proto je normální, když máte dva doklady totožnosti ,když máte dvě občanství, ale můžete mít na obou pouze stejnou adresu.

gwendollyn*
hodnocení

0x

Tak to já mám situaci dost podobnou - v roce 1990 jsem se provdala za českého občana a mám povolení k trvalému pobytu s pražskou adresou, na které bydlíme,ovšem v Polsku, odkud pocházím jsem se nikdy z trvalého pobytu neodhlásila ( co kdyby se vztah nevyvedl a já se musela vrátit:), mám polskou občanku s tamní adresou, na ní mám zřízený bankovní účet, dispoziční práva k účtu maminky a dokonce na ni mám v Polsku přihlášené na radnici psy ( v Praze bychom se za ně nedoplatili :)) , takže to jde , za celých 20 let nikdo nic nekontroloval ani nezjistil. Asi to není zrovna v souladu s předpisy, ale kdyby se měl člověk z každého předpisu po...at, tak z hajzlíku nikdy nevyleze...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]