Nejste přihlášen/a.
dobrý den, zavolal sem dnes své majitelce s tím, že bych chtěl odkoupit byt, ve kterém jsem v nájmu.
Majitelka mi zdědila. že vlastní pouze polovinu bytu, a že druhá majitelka je v exekuci. Prodat mi tu svou polovinu prý může (samozřejmě za poloviční cenu nemovitosti).
zajímá mě, jaká práva a povinnosti z by vyplývaly z této situace? Hrozí mi nějaká majetková újma? Budu moct plně využívat byt a mít možnost ho také třeba po čase prodat za poloviční cenu? a co exekuce té druhé majitelky? hrozí mi odebrání bytu?
mates. Špatná odpověď. Exekutor smí prodat pouze polovinu, na které vázne exekuce.
Tazatel - taková polovina nemovitosti se prodává za méně než čtvrtinu celé nemovitosti, protože s tím jsou spojené problémy. Proč? No, třeba proto, že tu druhou půlku koupí někdo, kdo bude mít zálusk na celou nemovitost a proto Vám bude dělat naschvály. Velké!
Nemám s tím zkušenosti, nicméně jako laika mě napadlo: Není to pro toho exekutora docela zajímavá záležitost, že se našel bez práce někdo, kdo by koupil od majitelky jednu půlku a od exekutora i tu druhou půlku? Jde to vůbec? Kontaktovat exekutora s touhle nabídkou? Smí na to přistoupit?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.