Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlastnictví poloviny bytu - exekuce

Od: patanc* odpovědí: 8 změna:

dobrý den, zavolal sem dnes své majitelce s tím, že bych chtěl odkoupit byt, ve kterém jsem v nájmu.

Majitelka mi zdědila. že vlastní pouze polovinu bytu, a že druhá majitelka je v exekuci. Prodat mi tu svou polovinu prý může (samozřejmě za poloviční cenu nemovitosti).

zajímá mě, jaká práva a povinnosti z by vyplývaly z této situace? Hrozí mi nějaká majetková újma? Budu moct plně využívat byt a mít možnost ho také třeba po čase prodat za poloviční cenu? a co exekuce té druhé majitelky? hrozí mi odebrání bytu?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

matesj
hodnocení

0x
Pokuď už to není bloklé na katastru,tak to koupit lze...
Pokuď už to bloklé je,tak si hledejte jiný podnájem,protože to může věřitel dát do dražby...
sebod*

mates. Špatná odpověď. Exekutor smí prodat pouze polovinu, na které vázne exekuce.

Tazatel - taková polovina nemovitosti se prodává za méně než čtvrtinu celé nemovitosti, protože s tím jsou spojené problémy. Proč? No, třeba proto, že tu druhou půlku koupí někdo, kdo bude mít zálusk na celou nemovitost a proto Vám bude dělat naschvály. Velké!

nikdo*

Nemám s tím zkušenosti, nicméně jako laika mě napadlo: Není to pro toho exekutora docela zajímavá záležitost, že se našel bez práce někdo, kdo by koupil od majitelky jednu půlku a od exekutora i tu druhou půlku? Jde to vůbec? Kontaktovat exekutora s touhle nabídkou? Smí na to přistoupit?

sebod*

nikdo, ano, smí se to a je to docela časté řešení.

Koupit lze jedině tak, že polovina bytu v exekuci bude v dražbě.

sebod*

maruna, nemáš pravdu. Nemusí dojít k dražbě a přesto může exekutor prodat. Dražba někdy zdvihá náklady, tak je to pro věřitele i méně výhodné.

dfgg
hodnocení

0x
Zbytečné komplikace a moc věcí, co se může pokazit a můžou vás stát hodně peněz a nervů, do ničeho podobného bych nešla ani za zlaté prase. Dvojnásobně ne, pokud na to budete chtít hypotéku, pochybuju, že byste ji na něco podobného dostal.

hodnocení

0x

Moje zkusenost.Byt- 1/2 v exekuci,druha polovina pani,zname se hodne let-vzdalenejsi sousede,exekuce vyhrana,od pani koupe druhe poloviny,byt za hubicku,byt to ale uplne cizi clovek tak do toho bych nesla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]