Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Led 12V jaké trafo

Od: lukass* odpovědí: 11 změna:

DObrý den, měním na chodbě osvětlení bodové. Stávající bodovky byli 12V halogen 20W 3x. Koupil jsem LEDky 2x4W a 1x6W. Je tam zapojené trafo to asi musím vyměnit protože ty bodovky kdyžtam dám LEDky tak svítí málo a problikávají. Může mi doporučit konkrétní trafo? pokud možno ví někdo o některém na ebay nebo aliexpresu? Děkuji za rady. Jsem z toho nesvůj a nechci objednat špatně. Děkuji

Led 12V jaké trafo

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No,není to trafo ale zdroj a je chyba opravdu v něm.Tenhle vám na LEDKY nepojede-mají malý odběr.Potřebujete speciální na LED s výkonem min 14W . Třeba tady je 16Watové za 160Kč,ale dal bych sxlnější (co kdyby někdy...) Nebo nechat to původní s jednou halogenkou

doplněno 03.10.17 21:32:

Aha,já tem nedal odkaz*hi* ale tady je silnější a levnější lednadoma.cz/... vy potřebujete hlavně výstupní stejnomněrné napětí 12v a min.výkon 14w.Klidně si tam dejte i 500w ,ale čím silnější dím dražší

krtek66

magor: trafo byl a je od jakživa zdroj..

rqwop

Jak pro koho. Ve zkutečnosti je "trafo" zkrácné slovo "transformátor" a toto slovo označuje celkem detailně specifikovaný stroj. Více třeba wikipedia, jen napovím, že synonymum ke slovu "zdroj" to skutecně není.

krtek66

ano..trafo je zkráceně transformátor...z vysokého napětí dělá nízké..tzn z 230V udělá 12V...a zároveň je to zdroj, protože napájí tou přeměněnou energí to, co k němu připojíš...zdroj může být klidně i baterie...

lukass*
hodnocení

ebay.com/... můžer být toto? prosím děkuji za odpověd

lukass*
m.ebay.com/... Toto je také ono a u toho trafa musí být napsáno AC když jsou ledky AC?

rv*
hodnocení

2x
A máte LED pro střídavý proud, který dává to vaše trafo?
lukass*
hodnocení

12V AC ti jsou. Takže stačí koupit pro LED trafo? A je jedno ze to je třeba pro 100W? Tam není to rozmezí třeba 10-40W pro které to funguje?
miso*

Zdroj ako zdroj. Pokial splna, co potrebujes, tak to fungovat bude. Rozmedzie tam, samozrejme, byt moze. Ale nemusi.

svetlo
hodnocení

0x

Ledky málo svítí a blikají proto, že ledka je dioda a tudíž pouští jen jednu půlvlnu střídavéjo proudu z trafa.

Trafo je dobré, jen by to chtělo na sekundár dát usměrňovač a kondenzátor (cena všech součástek do 20,- Kč). Potom to bude svítit bez problémů.

Není nutné ani pájení součástek - dají se všechny spojit pomocí svorkovnice "čokoláda".

lukass*
Nevím co je sekundár a nevím co je usměrňovač a kondenzátor. Pájeni není problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]